Golf 3 AAZ - Стартер или нещо друго?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
golf3lom
Автомобил:
Двигател:

Golf 3 AAZ - Стартер или нещо друго?

Мнениеот golf3lom » Вто 31 яну 2012 16:25

Здравейте колеги, днес към обяд ми се случи следната ситуация - тръгнах да паля колата дадох на контакт да подгрее два пъти (така си правя зимата и до сега не е имало проблем), та завъртя няколко пъти и сякаш акумулатора започна да се мъчи, пуснах ключа и до там. Видях, че от капака се вдига пушек и отворих веднага - пушека излизаше от стартера, обаче сякаш пушека беше от конденз и си помислих, че всичко е като хората, седнах в колата подгрях пак свещите, но тоя път не иска да мъцне въобще :shock

Според вас за нов стартер ли съм и има ли как да се провери без да се кара в сервиз?

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 3 AAZ - Стартер или нещо друго?

Мнениеот Stivi » Вто 31 яну 2012 17:57

Е може да не си за нов а само за ремонт но със сигурност стартера е проблема и ще трябва да стигнеш до сервиз за да стане работата !

Потребителски аватар
golf3lom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf3lom » Вто 31 яну 2012 18:22

Ясно, някой да знае добър сервиз в Габрово с народни цени, че уча тук и не ми се е налагало да ходя в сервиз тук ?

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 31 яну 2012 18:36

Първо пробвай с друг акумулатор или внеси твоя на топло и го зареди добре. Докато си подгрявал си му изцедил силиците, а после като е спрял стартера може би не си върнал веднага ключа и тока е продължил да си минава само през едни и същи колекторни пластини - затова е изпушил. Но стартерите са доста дуракоустойчиви и въпреки дима има шанс нищо да му няма и с читав акумулатор да завърти нормално. Следващия път като пробваш върти направо без да подгряваш, ако завърти както трябва значи стартера е наред. Изчакай няколко минути да се съвземе малко и тогава подгрявай и пали както си палиш обикновено.
Свещите дърпат почти толкова ток колкото и стартера и двойното подгряване в този студ не се отразява добре на акумулатора.

Потребителски аватар
golf3lom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf3lom » Вто 31 яну 2012 18:55

Акумулатора е нов и онзи ден беше по-студено и си запали без проблем. Не знам въобще възможно ли е така от един път да издаде багажа тоя стартер??

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 31 яну 2012 19:01

Напълно възможно е стартера да откаже без предизвестия. Това, че акумулатора е нов нищо не значи, пробвай с друг акумулатор преди да свалиш стартера. Шанса проблема да е в акумулатора е малък, но го има. Клемите добре ли са стегнати и почистени, минусовия кабел добре ли е вързан към купето, болтовете на шалтера на стартера и те в какво състояние са?

Потребителски аватар
vladobo
Автомобил: мерцедес
Двигател:

Мнениеот vladobo » Вто 31 яну 2012 19:03

Опитай да заредиш акумулатора (както ти каза колегата) пък ако не е от него лесно ще свалиш стартера. Малко ме притеснява това дето е изпушил. На мен ми е горял кабела маса от шалтера до стартера и само се чуваше едно цък и толкова и също пушеше. Презапойх го и се оправи.

Потребителски аватар
golf3lom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf3lom » Сря 01 фев 2012 18:30

Днес го закарах в един сервиз тук в Габрово и се оказаха четките и някакво кабелче, както и да е само дето според мен малко ме натовариха с цената - 53 лева.....

Върни се в “Дизелови агрегати”