Проблем голф 4 с турбото и не иска да загрява двигателят

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
told0
Автомобил:
Двигател:

Проблем голф 4 с турбото и не иска да загрява двигателят

Мнениеот told0 » Сря 01 фев 2012 14:01

Здравейте Колеги,
на скоро си закупих голф 4 1.9 ТДИ уж с проблем с алтераторат.Но уви проблемат не беше само алтернаторат...
1во смених алтернаторат и до там добре.След смяната диодчето на таблото което е за акумолаторат не свети(то и преди това не светеше но мислих че е от алтернаторат)След това колата не загряваше.Карам я 1-2 часа но температурата не се покачва и това е.Смених термостатът,но пак не иска да загрява.Другото което е докато не я карам поне 10-15 минути турбото не иска да се включи.След това се включва но само до 2500 оборота на всяка една предавка.
Ако някой може да помогне моля да пише.Ако бях в България нямаше да ви занимавам а щях да я закарам да я оправят,но съм в Англия и предполагам ви е ясно защо моля за съвети.
Благодаря Ви предварително!!!

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Re: Проблем голф 4 с турбото и не иска да загрява двигателят

Мнениеот Sashko_Trg » Чет 02 фев 2012 0:09

Единия вариант е че не загравя е температурен датчик ... турбото от запацапана геометрия (много сажди в турбото и така то не прави налягане) тук едно от правилата на форума е когато те интересува нещо, влизаш и търсиш и ако не намериш, тогава пишеш. Тези теми са обсъждани 2323 пъти, просто напиши в същи раздел (забиване турбото или температурен датчик) и ще ти стане ясно !

told0
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем голф 4 с турбото и не иска да загрява двигателят

Мнениеот told0 » Чет 02 фев 2012 0:31

При мен стана след дъжд качулка.Пуснах я първо и после почнах да се ровичкам в търсачката и разбрах за какво става въпрос.благодаря все пак и се извинявам :)

Върни се в “Дизелови агрегати”