Проблеми със скоростна кутия B5

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
ponko
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: 06 2.0 TDI BKP
Контакти:

Проблеми със скоростна кутия B5

Мнениеот ponko » Чет 02 фев 2012 12:38

Здравейте,

Става въпрос за Passat B5 '99 1.9tdi 110hp. Имам три проблема със скоростна кутия...

1. 2-ра предавака на студено влиза малко по трудно от останалите, не че е нещо кой знае какво, но го споеменавам, защото не знам дали има нещо общо с другите проблеми.

2. Когата карам на 3-та предавка при натискане на газта лоста мърда леко назад, когато си дръпна крака от педала на газта нацяло се връща обратно. Прави го само на 3-та.

3. При превключване от 3-та на 4-та понякога "изхърква" и не влиза, обикновено, когато превключвам изчаквам оборотите да паднат и леко я вкарвам и освен това, когато подържам определена скоросто (обикновено в ниските обороти до 1500) започва сама да излиза, но при ускорение не се получава.

Изчетох темите по въпроса, но не можах да открия конкретен отговор. За 4-тата разбирам, че става въпрос за синхронизатор, муфи и пружинки разни, но никой не казва, сменят ли се, колко струва и т.н.

Имам и един друг проблем сега в студовете: на обороти се чува присвиркване, като от някоя ролка и също при ускоряване до 1800 оборота от там нагоре спира. Като загрее добре шума на обороти спира, а този при ускоряване се чува по-слабо. Казват ми, че вероятно е някоя ролка, ама коя точно никой не се наема да каже, а не ми се сменят всички, последната смяна беше преди около 40 000км и мисля, че още трябва да могат да изкарат.

Ще съм благодарен, ако накой има опит с подобни проблеми и сподели как ги е разрешил.

Върни се в “Дизелови агрегати”