Поло 1.9 SDI мтор AEY 97г-подгревн свещи.

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
plamko_82
Автомобил:
Двигател:

Поло 1.9 SDI мтор AEY 97г-подгревн свещи.

Мнениеот plamko_82 » Нед 05 фев 2012 0:02

Здравейте колеги.Искам да си проверя подгревните свещи.Може ли някой да каже как се маха плстмасовата шина?Днес опитах с дърпане,но не стана(не напъвах мн. за да не я счупя).Ако има изгоряла свещ,ще мига ли лампата за подгрев,или това може да се провери само като се свалят?Четох из форума,че имало свеши за подгрев на охладителната система?Има ли такива на мойта кола и къде се намират,понеже до сега не съм забелязал?Предварително благодаря.

duzar84
Автомобил:
Двигател:

Re: Поло 1.9 SDI мтор AEY 97г-подгревн свещи.

Мнениеот duzar84 » Нед 05 фев 2012 10:58

Здравей,колега! Аз,имам същото Поло и миналата седмица смених и 4-те свещи - бяха изгорели.Моя съвет е да загрееш мотора малко-поне при мен така лесно издърпах луличките (пластмасата).Само с дърпане става,друг начин няма.Като извадиш пластмасата,връзваш един кабел на +(плюса) на акумулатора и допираш електрода(най-горната част) на всяка свещ.Ако преискри значи е здрава,ако не преискри е за смяна.
Колкото до подгрева на антифриза-при мен такова няма! Моята е 98-ма година,може би на по-новите и да има.

plamko_82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamko_82 » Нед 05 фев 2012 22:57

Аз се опитах да ги извадя с дърпане ,но не стана.Сигурно трябва посилно,но ме беше страх да не се счупи пласмасата.Аз гледах за подгрев на антифриза но не виждам.Във форума някой колеги пишат че има такива свещи-интересно ми е къде се намират.Колега duzar84 ти как си палил като са ти изгорели и 4 свещи?Каква марка бяха старите,какви сложи и каква цена са? :D

duzar84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот duzar84 » Пон 06 фев 2012 19:33

Ами дръпни по силно.Опитай се да ги дърпаш 2 по 2 лулите.На -10 градуса запали след 5-6сек. въртене,но на - 15 гр. ми падна акумулатора(колата стои на вън) и си проверих тогава свещите.Старите бяха Beru,а сега си взех Искра от,,Косер"-а по 13 лв. бройката.Пали си сега от раз.

plamko_82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamko_82 » Вто 07 фев 2012 10:51

Здравейте колеги.След мн.четене из форума реших,че е редно да проверя свещите(карам я вече пета зима и досега не съм ги поглеждал).Свалих шината замерих свещите с мултицета и се оказа,че и 4 са изгорели.Направо се чудя как пали този мотор при -16?Вярно след 3-4опита и при ново аку Мол 70А,810ч стартов ток,но пали.За пореден път се убеждавам в качеството и надеждността на двигателите на VW.Ta свещите бяха Беру,смених ги със същите 22лв бр.,и тази сутрин при -10 колата запали на четвърт оборот.Благодаря на колегата duzar84 за съвета за шината :applause:

Върни се в “Дизелови агрегати”