Голф 4 ajm - отказва да пали.

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
DarkOneBg
Автомобил:
Двигател:

Голф 4 ajm - отказва да пали.

Мнениеот DarkOneBg » Нед 05 фев 2012 23:18

Колеги пиша от телефона не съм ровил из форума - преди малко колата ми запали много трудно сякаш на 3 цил. Поработи карах я загря до 90 гр. След което спрях загасих стоя 15 мин и едвам запали с гас. Сега вече изобщо не пали само върти на стартер . Някакви идей? Възможно ли е да е замръзнала нафтата ? От лукойл съм наливал имам около 6л няма добавки. Нядам се някой да види темата скоро докъъто не съм замръзнал :-D Същата тема я има и в дизел форума просто се надявам на бърз отг.

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 4 ajm - отказва да пали.

Мнениеот golf_td » Нед 05 фев 2012 23:25

Колега , при мен имаше такъв проблем на замръзване на нафта, обаче беше -17 , сега не е толкова студено поне в Бургаски окръг, но всъщност може и да е от лошото качество на горивото, бях заредил от петрол , започна да гасне , да работи неравномерно, отидох до лукойл - заредих поне около 20 л да се смесят нафтите и се оправи, но аз съм с голф 2 , може би е добре да пише някой с 4-ка

DarkOneBg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkOneBg » Пон 06 фев 2012 0:02

Малко ъпдейт на информацията - колата седя 20 минути с леко отворен капак , изтина мотора и пак с гас запали , сега пред нас я пробвах на загрял мотор и не иска. Това предполагам е синдрома на топлото палене ! - и пак да се извиня , предполагам , че има теми в които се описа как се решава проблема , но бях по- средата на нищото и бях леко притеснен :oops: .

Ivelin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivelin » Пон 06 фев 2012 8:08

DarkOneBg написа:Малко ъпдейт на информацията - колата седя 20 минути с леко отворен капак , изтина мотора и пак с гас запали , сега пред нас я пробвах на загрял мотор и не иска. Това предполагам е синдрома на топлото палене ! - и пак да се извиня , предполагам , че има теми в които се описа как се решава проблема , но бях по- средата на нищото и бях леко притеснен :oops: .

Колега синдрома на топлото палене се изразява в това да върти повече преди да запали/ако запали и след това колата би трябвало да работи нормално без прекъсвания, така че ако до теб като е топла и работи равномерно веднага след като запали има вариант да е от това.

DarkOneBg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkOneBg » Пон 06 фев 2012 17:44

Ами да работи си номрлано но трябва да се изчака да изтине малко за да може да запали пак.

Потребителски аватар
aliyatin.com
Автомобил: HONDA CR-V
Двигател: 2008

Мнениеот aliyatin.com » Пон 06 фев 2012 21:43

DarkOneBg написа:Колеги пиша от телефона не съм ровил из форума - преди малко колата ми запали много трудно сякаш на 3 цил. Поработи карах я загря до 90 гр. След което спрях загасих стоя 15 мин и едвам запали с гас. Сега вече изобщо не пали само върти на стартер . Някакви идей? Възможно ли е да е замръзнала нафтата ? От лукойл съм наливал имам около 6л няма добавки. Нядам се някой да види темата скоро докъъто не съм замръзнал :-D Същата тема я има и в дизел форума просто се надявам на бърз отг.

Ако в резервоара ти наистина е имало 6-литра нафта -то филтърът ти се е напълнил с парафин.Според мен затова по трудно палиш.Зимата зареждайте по-голямо количество -по трудно замръзва.На -20 сложих бутилка газ-за осветление и после и купих някакъв препарат против замръзване и за сега си пали добре.Резервоара почти винаги догоре.

DarkOneBg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkOneBg » Вто 07 фев 2012 1:43

aliyatin.com написа:
DarkOneBg написа:Колеги пиша от телефона не съм ровил из форума - преди малко колата ми запали много трудно сякаш на 3 цил. Поработи карах я загря до 90 гр. След което спрях загасих стоя 15 мин и едвам запали с гас. Сега вече изобщо не пали само върти на стартер . Някакви идей? Възможно ли е да е замръзнала нафтата ? От лукойл съм наливал имам около 6л няма добавки. Нядам се някой да види темата скоро докъъто не съм замръзнал :-D Същата тема я има и в дизел форума просто се надявам на бърз отг.

Ако в резервоара ти наистина е имало 6-литра нафта -то филтърът ти се е напълнил с парафин.Според мен затова по трудно палиш.Зимата зареждайте по-голямо количество -по трудно замръзва.На -20 сложих бутилка газ-за осветление и после и купих някакъв препарат против замръзване и за сега си пали добре.Резервоара почти винаги догоре.

Първоначално и аз си мислех същото , макарче беше само -9. Обаче си пали колата студена , ама топла не иска , колкото и се опитвам.

Ivelin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivelin » Вто 07 фев 2012 7:39

DarkOneBg написа:
aliyatin.com написа:

Първоначално и аз си мислех същото , макарче беше само -9. Обаче си пали колата студена , ама топла не иска , колкото и се опитвам.

Ами колега те нещата са ясни: Ако имаш някой познат с ВАГ КОМ прекодирате на автоматична скоростна кутия и пробваш както си загрял как пали(дори и филмчета имаше нейде). Ако паленето е нормалном положението е ясно : имаш проблем с топлия старт и започваш да търсиш кое се е прецакало: Стартер/Акумулатор или нейде връзката между тях. Ако пак неще да запали вече почваш да си мислиш за други неща :).

Потребителски аватар
demooo74
Автомобил: vw golf 4 TDI
Двигател: ALH 2000

Мнениеот demooo74 » Вто 07 фев 2012 11:25

Извинявам се предварително-не карам дизел (все още),но съм чул за такъв проблем от други , а той е- нафтовата помпа!!

rostislav1998
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rostislav1998 » Вто 07 фев 2012 14:49

demooo74 написа:Извинявам се предварително-не карам дизел (все още),но съм чул за такъв проблем от други , а той е- нафтовата помпа!!

Извинен си.

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Вто 07 фев 2012 14:56

Бих хвърлил и един поглед на тандем помпата, в тия студове дали не се е разтекла :wink:

DarkOneBg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkOneBg » Вто 07 фев 2012 23:00

Оказа се нещо ужасно просто глупаво и досадно , но ако Ники и Мишо ( ПОКЛОН :bowdown :bowdown :bowdown ) не го бяха установили щях да патя много - на Лукойла до нас явно са ми набутали бенз. вместо нафта около 4л. Обаче аз редовно досипвам 5-6 кила и явно не се е усещала. ( предполагам че преди седмица се е случило това с бензина). Това обеснява и паленето на 3 цил. и абсолютното нежелание да пали при топъл двигател. След като долях още 25л нафта днеска колата почна да си пали абс. нормално ( студена и топла ). Даже пали като новичка дори и истинала , а и няма опасност да замръзне нафтата .
Пълна дебилщина колеги , ама и аз съм си виновен , 1 път да не погледна бензинаджията к'во прави и ...

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Сря 08 фев 2012 7:54

В такъв случай-ако пазиш касовата бележка може яко да ги съдиш.На нея ясно е написано какво са ти сипали ,в случая бензин и колко литра! На мен ми се случи на "петролна"бензиностанция да ми сложат бензин вместо нафта-8 литра ,като имах 2 в резервоара.Извиках управителя и културно му обясних,че възнамерявам да ги съдя за сума близка ,до стойността на колата! След като говори по телефона с неговият шеф,ми беше налят до горе резервоара с нафта за тяхна сметка,и ми върнаха парите за бензина.А Касовата бележка ми я взе ,и я скъса!

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Сря 08 фев 2012 8:45

DarkOneBg написа:Оказа се нещо ужасно просто глупаво и досадно , но ако Ники и Мишо ( ПОКЛОН :bowdown :bowdown :bowdown ) не го бяха установили щях да патя много - на Лукойла до нас явно са ми набутали бенз. вместо нафта около 4л. Обаче аз редовно досипвам 5-6 кила и явно не се е усещала. ( предполагам че преди седмица се е случило това с бензина). Това обеснява и паленето на 3 цил. и абсолютното нежелание да пали при топъл двигател. След като долях още 25л нафта днеска колата почна да си пали абс. нормално ( студена и топла ). Даже пали като новичка дори и истинала , а и няма опасност да замръзне нафтата .
Пълна дебилщина колеги , ама и аз съм си виновен , 1 път да не погледна бензинаджията к'во прави и ...

Аз за това , всеки път като слагам нафтица - изчаквам да видя към кой "пистолет" ще посегне бензинджията и чак тогава отивам вътре на касата и чакам да платя...
Резила ми беше още като взех колата , защото преди съм карал само бензинови .. бях спрял на една бензиностнация и викам на момчето "сложи за 20 лева бензин" :Mr Green Fun , а той ми каза - "ама тя е дизел" хехехе е благодарих му разбира се - добре че има и такива бензинджии по-наблюдателни ...

Върни се в “Дизелови агрегати”