искам да си купя Пасат от новите 99, 2001 дизелче
искам да си купя Пасат от новите 99, 2001 дизелче
я кажете нещо за тях, какъв разход дават, кое е по хубаво, автоматична или ръчна скоростна кутия
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Моя е 1,9 TDI, 90 к.с., 2000 година, седан, ръчна 5-ст. ск. кутия. Разход под 5 нямам, ама и над 6 /почти/ нямам - при умерено каране. При каквото и да е каране над 7 нямам. Нещо не съм чувал много ласкави думи за автоматиците /да ме прощават колегите, които са с такива/. Проблем може да е турбината, окачването, и не е хубаво да го храниш с каква да е нафта. По малко масълце все ще "хапва" /и там не е хубаво да правиш икономии/. Ако се наложи нещо да се прави /сменя/ - няма да е съвсем евтино, но пък ако гледаш добре, може само да караш.
Успех !
Успех !
- Popeto_89
- Автомобил:
- Двигател:
Какво да ти кажа!Всяка кола си има и + и - ,но на пасата повече са +!аз съм с 1.9ТДИ 116 коня,помпа-дюза и досега съм нямал никакви сериозни проблеми!Просто трябва да го караш винаги над 1900 оборота,защото понякога запушва(пътищата на турбото се замърсяват,щото турбината не върти) и не ще да върви!Иначе не му е евтина поддръжката,но не му е и скъпа(относителна работа)! 

- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
аз съм с типтроник кутия,и това ми е първата кола с автомати4на кутия.ще кажа така:с ХУБАВОТО се свиква бързо,макар 4е разхода градско е друг(по книга9.7на сто)извънградското ми е 5-6.5 ,а градското от 8.5 до 11(зависи от задръстванията и номера на обувката
).с автоматика се постига по плавно и бързо ускорение(твърдя го с основание от пробвани наи разли4ни коли)успех с избора

Върни се в “Дизелови агрегати”