поздрави Иво
какъв intercooler да си сложа на голфа
- ivo_vr6
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
какъв intercooler да си сложа на голфа
здравейте искам да попитам какъв интеркулер да си зема ( не ги разбирам много ) колата е голф 2 ТД . целта ми е да повиша мощноста . но нищо не чаткам от кулери има ли значение големината за по добро охлаждане или нещо друго е от по голямо значение абе с една дума някой трябва да ме насочи към най пълноценния кулер !!! благодаря предварително !!!
поздрави Иво

поздрави Иво
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: какъв intercooler да си сложа на голфа
Здравей колега.Не искам да "откривам" топлата вода ,затова ти пускам един линк-там доста е обяснено как да си "позасилиш" колата viewtopic.php?f=52&t=257724 

- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
и аз съм със същия мотор и аз съм си намислил някакви засилвания още от лятото така,че с интерес ще следя.
Успех колега.
Успех колега.
- ivo_vr6
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
да де ама аз питам от каква кола да си зема кулер такаче да пасне и да върши работа
- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
ами по принцип може да сложиш интеркулер от друг Г2 който е 82кс 1.6TDI SB или RA мотор.
- samo_pechka
Колега ..как да обясня точно..Идеята ми е ,че само с кулер няма да постигнеш кой знае колко..Работата е там,че за да се "засили" колата ще се бута и турбо и ГНП и генерация(ауспух).Сега следва и другия момент-скоростната кутия от кой модел точно е ,има "къса", има "бърза", има с 4, има с 5 "зъба".В по-късен етап и спирачките може да се наложи промяна(от GTI примерно)...Ако можеш да дадеш по-подробни данни за мотор,скоростна кутия (кодове) ,направи една снимка на двигателя -да видим ГНП-ето какво е ,дали има буусткоректор? А за кулер какъв е най-добре да кажат колегите(от каква кола),щото колкото по-голям НЕ означава автоматично по-добре,трябва да се подбере оптимален по размер(литраж),мн е важно охлаждането(обдухването) на кулера!!Имай в предвид ,че тунингът натоварва в известна степен термично двигателя и ако се "прекали"..
отделно турбината ,ако е към своя "край"...Не искам да те "плаша" предварително,но ако си направиш тунинга както трябва и спазиш определени неща-ще останеш очарован от колата ,ще бъдеш изненадан от ускорението на светофара и пак ти пускам онзи линк ,където доста неща има обсъдени и то от хора които знаят какво и къде да "бутат" viewtopic.php?f=52&t=257724 
отделно турбината ,ако е към своя "край"...Не искам да те "плаша" предварително,но ако си направиш тунинга както трябва и спазиш определени неща-ще останеш очарован от колата ,ще бъдеш изненадан от ускорението на светофара и пак ти пускам онзи линк ,където доста неща има обсъдени и то от хора които знаят какво и къде да "бутат" viewtopic.php?f=52&t=257724 
- ivo_vr6
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ето малко снимки на ДВГ-то http://ivo33309.snimka.bg/automobiles/d ... 2.26267727
- samo_pechka
ivo_vr6 написа:ето малко снимки на ДВГ-то http://ivo33309.snimka.bg/automobiles/d ... 2.26267727
Подходящ е ! Като го гледам-харесва ми.Скоростната кутия с 5 скорости ли е ?
- samo_pechka
Идеалният вариант колега(поне за мен) .Ще стане -гаранция !!!Човека към когото трябва да се обърнеш е Емича- emiltd от Монтана .На "ти" е с машинката ти .Помоли го .Разберете се кое какво как и бягай там! Успех!Ето едно благодарствено писмо от колега от форума!
viewtopic.php?f=60&t=257583
-
vwpnss
- Автомобил:
- Двигател:
Даже отпред на гредата, отляво на бравата за капака, има фабрични дупки за фабричния кулер 
- ivo_vr6
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
да ама нещо немога да си намеря кулер 

- samo_pechka
ivo_vr6 написа:да ама нещо немога да си намеря кулер
Емо от Монтана ще ти каже какъв ще е най-добре(пък може и да ти намери -знам ли..) Обади му се на човека!
- ivo_vr6
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аз се чуда дали да не сложа оригинален изглежда ми по лесно за монтаж

Предварително се извинявам за оффтопика... Гледам там където излизат картерните газове от главата има една кръгла пластмаса... За какво служи тая пластмаса, защото на мен директно си ми влиза маркуча и нямам такова нещо 
Върни се в “Дизелови агрегати”