нафтова помпа 1.9 лукас (polo)
- maikalcho
- Автомобил:
- Двигател:
нафтова помпа 1.9 лукас (polo)
.... наложи се смяна на помпата и има 3 клапана някои може ли да помогне като информация за какво служат. Благодаря предварително
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: нафтова помпа 1.9 лукас (polo)
Вчера си взех колата след ремонт или по -точно смяна на един от тези клапани.Майстора ми каза- без претенции че съм го разбрал абсолютно точно че двата клапана отстрани на помпата са за аванса.За третия който е между тръбичките за гориво(бронирания) е за гасене на двигателя.Аз сменях въпросния трети клапан,и както писах в моята тема е в пъти по-скъп от клапани за помпа Бош.Но такъв ми(ни)бил късмета.
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги интересувам се някой сменял ли е помпата с Бош,казаха ми ,че трябва да се вземат и тръбичките за гориво ,но дали ще пасне на двигателя и дали ще работи с нея не съм чувал,интересува ме ,защото има много помпи по моргите а и обслужването им е много евтино за разлика от лукас.Да сподели някой ако го е правил как става смяната.
- maikalcho
- Автомобил:
- Двигател:
ilian iliev написа:Вчера си взех колата след ремонт или по -точно смяна на един от тези клапани.Майстора ми каза- без претенции че съм го разбрал абсолютно точно че двата клапана отстрани на помпата са за аванса.За третия който е между тръбичките за гориво(бронирания) е за гасене на двигателя.Аз сменях въпросния трети клапан,и както писах в моята тема е в пъти по-скъп от клапани за помпа Бош.Но такъв ми(ни)бил късмета.
благодаря колега за помоща .... оказа се че има запушени тръби към помпата

Върни се в “Дизелови агрегати”