Днес ми блокира двигателя-РЕШЕНО СТАРТЕР

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

Днес ми блокира двигателя-РЕШЕНО СТАРТЕР

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Пон 15 авг 2011 20:57

Тъкмо в една друга тема писах,че 1Z ми е любим двигател и днес моя личен голф 1Z блокира просто ей така.
Какво се случи.

Днес след обяд запалих колата съвсем нормално както всеки път и изминах скромното разстояние от красно село до OMV-то на красна поляна.
Спрях да сипа нафта и като реших да запаля колата завъртя , тъкмо за запали и угасна :shock
Направих втори опит после трети.Опитваше се да върти,но все едно акумулатора е изтощен много леко без признаци да пали и веднага след това спря изобщо да върти.
Помислих си ,че акумулатора е здал багажа ,но като пробвах да я бутна дори на 5-та не иска да превърти гумите.Тогава ми стана ясно ,че нещо не е наред.
Както и да е изтеглихме с едно приятелче колата до блока.Свалих капака на ангренажа всичко си беше на място,но не можех да проверя дали е на белези защото просто не можеше да се върти двигателя за да я докарам до белези :banghead:
Тогава реших да сваля ангренажния ремък и да пробвам да вратна леко двигателя докато опре в клапан,но дори и при свален ангренаж двигателя не помръдваааааа :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:
Сега се чудя коляновия вал ли е блокирал или има счупено бутало което е задрало в цилиндъра.

Последна промяна от samo ra4na na zavoite на Нед 05 фев 2012 18:48, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Лъвчо
KMETO
Автомобил: Passat B5 syncro
Двигател: AFN

Re: Днес ми блокира двигателя

Мнениеот Лъвчо » Пон 15 авг 2011 21:12

Кофти за случилото се :(

Ето ти ефтин изход :wink: viewtopic.php?f=45&t=280991

Потребителски аватар
komandera
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател:

Мнениеот komandera » Пон 15 авг 2011 21:23

Колега погледни си и стартера да не би той да е блокирал.

Потребителски аватар
vladobo
Автомобил: мерцедес
Двигател:

Мнениеот vladobo » Пон 15 авг 2011 21:26

Ако е блокирал стартера ,защо да не превърти на скорост? Свали дюзи и свещи и пробвай дали ще превърти на скорост.

Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Пон 15 авг 2011 21:38

vladobo написа:Ако е блокирал стартера ,защо да не превърти на скорост? Свали дюзи и свещи и пробвай дали ще превърти на скорост.

И това ще пробвам,но засега първата ми работа е в петък да затегля колата до село защото там си имам гараж и удобства за работа.
Засега пробвах само със свален ангренаж и не помръдва и милиметър.

Последна промяна от samo ra4na na zavoite на Пон 08 дек 2014 22:46, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пон 15 авг 2011 21:49

сложи на пета скорост и бутай колата назад, в момента клапан подпира на буталото :idea:

Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Пон 15 авг 2011 21:54

niks76 написа:сложи на пета скорост и бутай колата назад, в момента клапан подпира на буталото :idea:

Бутах назат бутах напред и не мърда. И аз си мислх ,че опира в клапан ,но явно не е така :banghead: :banghead:

Последна промяна от samo ra4na na zavoite на Пон 08 дек 2014 22:47, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
sensho1980
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sensho1980 » Пон 15 авг 2011 21:55

извади скапания стартер и пробваи пак аз така ми се беше заварил на един трактор че спъна двигателя някак си останал с изхвърлил бендикс и сичко беше посиняло вътре

Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Пон 15 авг 2011 22:08

Сега ще разкажа малко повече за колата пък дано помогне за разгадаване на проблема въпреки,че като се разглоби ще стане ясно,но зяла седмица няма да я пипам и ще се побъркам от мислене какво точно и е.
Колата я карам от 2 години и с нея съм минал 21500км от както я имам.Карам с масло 10в40 тотал за турбо дизел и в момента е на 1500км.
Забравих да кажа ,че ангренажния ремък и ролките не ги смених веднага с купуването но все пак са нови,на 15000км са.
Никога не форсирам двигателя студен.Два пъти правих диагностика при вентоман и по електрониката и турбото всичко е наред.
Направо съм съкрошен. Изобщо не съм очаквал да затегне мотора.

boybey
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boybey » Пон 15 авг 2011 23:15

Съчувствам ти и ще следя развоя на проблема.

Потребителски аватар
kirqka_85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirqka_85 » Вто 16 авг 2011 1:52

sensho1980 написа:извади скапания стартер и пробваи пак аз така ми се беше заварил на един трактор че спъна двигателя някак си останал с изхвърлил бендикс и сичко беше посиняло вътре

Колега свали стартера явно са се заклинили зъб върху зъб с маховика и пак така не мърдаше мотора това ми се случи на старата ми Лада и аз без малко да почна да разглобявам мотора да видя вътре кво се случва исренно се надявам и при теб да е така !

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Вто 16 авг 2011 9:44

Като отвиеш свещите и махнеш стартера,ще си покаже.Подобен блокаж се случва и при пълен с охл.течност цилиндър,преживял съм такъв "хидравличен" блокаж на Нисан,вечерта си работеше-сутринта няма превъртане.Късмет,колега,дано се окаже само стартер.

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Вто 16 авг 2011 9:49

kirqka_85 написа:
sensho1980 написа:извади скапания стартер и пробваи пак аз така ми се беше заварил на един трактор че спъна двигателя някак си останал с изхвърлил бендикс и сичко беше посиняло вътре

Колега свали стартера явно са се заклинили зъб върху зъб с маховика и пак така не мърдаше мотора това ми се случи на старата ми Лада и аз без малко да почна да разглобявам мотора да видя вътре кво се случва исренно се надявам и при теб да е така !

:да: :да: :да:
Самия факт,че при палене(на стартер),както пише автора на темата,е запекъл мотора трябва да ти е ясно,че запекъл всъщност трябва да е стартера-99%.
Не бутай мотора да не покриви клапани,а свали първо стартера.Щом ще работиш на село първо си вземи стартер(най-дабре ревизиран,със сменени консумативи)да ти е под ръка,да не се разкарваш за стартер после.
И успех,да пишеш развръзката. :beer
п.п.за да блокира дв.не трябва ли да има греене,загуба на мощност,изчегъртване или трясък?По-наещите да кажат.
п.п.2 За хидравличин удар,както пише колегата горе си погледни нивото на охл. течност.Ако е спаднало и това е вариант,но за времето на бензиностанцията голяма дупка трябва да се е отворила в гарнитурата,за да напълни цилиндъра за кратко време.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Вто 16 авг 2011 11:22

аз бих свалил стартера първо най лесно е. Виж си антифриза в новми ли е, маслото как е, мирише ли на бензин в двг. Има ли масло виж. И после ще го мислим

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Вто 16 авг 2011 13:58

Don Kihot ...на нафта не на бензин ;)

Върни се в “Дизелови агрегати”