Пасат Б 5.5 AVF няма тяга
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат Б 5.5 AVF няма тяга
Привет колеги имам проблем с въпросния мотор колата както е вървяла нормално един ден е загубила тяга и не е можела да вдига повече от 140км. След като дойде при мен я обслужих и я закачих на диагностика показа ми лоши стойности на дюзите отворих капка и се оказа, че едната е от голф а едната дюза беше на парчета след като я извадих. Смених дюзите със същия модел направих им настройката като охлабването е на 180 градуса и след проба колата работи перфектно на място пали от четвърт оборот и върви до 180км с мъки. Проблема е че няма никаква тяга и след като я закача на диагностика на 4-ти цилиндър ми даваше 0.80мг а на 1-2-3 ми даваше отрицателни стойности за това бутнах раздвижното колело на разпр. вал но там няма много диапазон и се оправи само 3-ти цилиндър като показва стойност 0.20мг. И сега ми трябва някакво мнение и идея на къде да се ориентирам, че ми свършиха идеите.
- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат Б 5.5 AVF няма тяга
Проблема е че няма никаква тяга - дебитомер,смукателен колектор-мръсен,ЕЖР,катализатор-виж го добре.Това са ми идейте.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
може да е от вала ако е износен
-
- Автомобил:
- Двигател:
Смукателния колектор съм го почистил перфектно като нов е както и ЕГР-ра даже го и затапих само катализатора не успях да извадя той си е още на мястото ама все ме съмнява да е от него.
Разпределителния вал е много читав и него прегледах като правих дюзите.
Разпределителния вал е много читав и него прегледах като правих дюзите.
Върни се в “Дизелови агрегати”