Здравейте колеги.
Нов съм във форума ви и имам няколко питания относно тези два модела на VW. Регистрирах се преди 10
мин., докато приказвах с един познат в Германия, който ми търси кола. Принципно се бях спрял на други
два модела коли от този клас, но и двата не ми харесаха. Търся Бора/Голф около 2001-2003г., задължително
да е автоматик и да е дизел, с колкото се може повече екстри. Колата да не е комби и да става за извън градско каране. Ето ги и питанията:
1. Има ли 6-степенен автомат с някой от двигателите (90,110,116 и 131к.с.)?
2. Има ли разлика в цената на обслужването между дизелите с различна мощност?
3. Кой от 4-те вида дизел 1,9 TDI да избера?
4. Има ли някаква значителна разлика/слабост в двата модела?
5.(Може да не е за този раздел)- намира ли се в момента читав Пасат 5,5 2001-2005, 1,9TDI, автоматик
за около 8000-8,500лв от Германия, защото си мисля, че може и за Пасат да се поогледам.

Бора или Голф? Съвети.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
Re: Бора или Голф? Съвети.
1 Автоматите са 5 степенни и не ти ги препоръчвам
2001-2003г няма дизели 90 и 110кс
2. 101,116,131кс са на 90% еднакви мотори така че обслужването им е почти еднакво
600+ лв.
3. аз бих взел 131кс или ако те притеснява високия данък 101кс
4.
5. Пасат е по-добрия избор, за тези пари може да се намери в БГ добър екземпляр
в германия не знам.....
2001-2003г няма дизели 90 и 110кс
2. 101,116,131кс са на 90% еднакви мотори така че обслужването им е почти еднакво
600+ лв.
3. аз бих взел 131кс или ако те притеснява високия данък 101кс
4.
5. Пасат е по-добрия избор, за тези пари може да се намери в БГ добър екземпляр
в германия не знам.....
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
1.6ск.кутия имат на помпа-дюза( 116,131 и 150коня ).90 и 110коня моторите се монтират до 05-та година,като са по-прости за поддръжка,но 110коня мотора гори повече от 116(помпа-дюзата)
2.Цените са г/д еднакви.... но ремонтите се различават, но имай предвид че всеки мотор е коренно различен от дргуия
3.Там ти си решаваш!
4.Имат...само да искаш! Виж с търсачката само к'во става
5.Намират се...само пари да имаш.Ама имах предвид че пасата има двойно по-високи цени за поддръжка. (окачването най-вече).
2.Цените са г/д еднакви.... но ремонтите се различават, но имай предвид че всеки мотор е коренно различен от дргуия
3.Там ти си решаваш!
4.Имат...само да искаш! Виж с търсачката само к'во става
5.Намират се...само пари да имаш.Ама имах предвид че пасата има двойно по-високи цени за поддръжка. (окачването най-вече).
- kgdim
- Автомобил: MK4 Black ...
- Двигател:
Сопед мен се насочи към кола седан = Бора или Пасат и избягвай автоматите.
Относно обслужването е доста относително но по-добре си приготви 1000 независимо коя кола сте предпочитеш.
И ако не те притеснява данъка колкото повече кончета по добре
а иначе които и мотор от изброените да вземеш не е грешка само да е читав.
Относно обслужването е доста относително но по-добре си приготви 1000 независимо коя кола сте предпочитеш.
И ако не те притеснява данъка колкото повече кончета по добре

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Колега в интерес на истината и аз си търся кола .Мойте критерии са малко по-различни, а именно Пасат Б5 с 4x4 с Торсен диф ( ориг. е така) и без PD мотор ,т.е. пак дизел ,но от 90 или 110 коня .Имай предвид ,че това поколение мотори(слага се и на другите модели от които търсиш) е с по-поносима по джоба поддръжка.Докато PD-ето недостатъка е в солената поддръжка и малкото майстори които наистина им разбират.Има доста изписано за тях -почети!За коли с автомат-нямам наблюдение и не мога да дам коректно мнение. Успех в търсенето.
- martin4o_mom4e
- Автомобил: VW Golf II
- Двигател: PF 1988
Ако си твърдо навит да е мотор PD по-добре 131 или 150.
101 конювите някак обслужването не се оправдава.Като ще даваш 600 +- за обслужване,поне да знаеш за какво ги даваш.... така де.
Това си е мое мнение,ти си знаеш
101 конювите някак обслужването не се оправдава.Като ще даваш 600 +- за обслужване,поне да знаеш за какво ги даваш.... така де.
Това си е мое мнение,ти си знаеш

-
- Автомобил:
- Двигател:
Добре, прочетох това-онова и днес говорих и с майстори, но аз държа да е автоматик колата и да си върви добре. Досега съм имал МБ W124, 3,0d , W210, E300TD и BMW 530d- и трите автомат с фул екстри. Данък и
обслужване не ме притесняват много-много- стига примерно да няма някаква част дето на 10-20 хил. км. да
се чупи и да струва 2 бона. Ауди-то ми е тясно (А3, А4 и А6). Исках да разнообразя, защото от много години
сме почти изцяло на БМВ и Мерцедес. Като гледам обаче, май трябва или Пасат 6 или Голф 5 да търся, а като
им гледам цените на читавите бройки, то май най-добре да е Файтон. От друга страна не ми се дават 15-20 бона за VW и то каран 4-5 години. Дайте някакво съветче и защо не е хубаво да е 5-степенен автоматик
колата? Чупи ли се нещо?
обслужване не ме притесняват много-много- стига примерно да няма някаква част дето на 10-20 хил. км. да
се чупи и да струва 2 бона. Ауди-то ми е тясно (А3, А4 и А6). Исках да разнообразя, защото от много години
сме почти изцяло на БМВ и Мерцедес. Като гледам обаче, май трябва или Пасат 6 или Голф 5 да търся, а като
им гледам цените на читавите бройки, то май най-добре да е Файтон. От друга страна не ми се дават 15-20 бона за VW и то каран 4-5 години. Дайте някакво съветче и защо не е хубаво да е 5-степенен автоматик
колата? Чупи ли се нещо?
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Имай предвид че Ауди и VW са почти еднакви като обеми. А3 и голф 4, бора и а4,както и пасат и А6.Може да хвърлиш едно око на Skoda Superb, която е 1 идея по-просторна от VW или AUDI
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
при помпа-дюзата като проблем може да се появи е viewtopic.php?f=24&t=312217
иначе за 90 и 110 кс те са с роторни помпи и смея да твърдя че са здрави като старите мерцедеси
автоматика без типтроник е 4 степенен и е по надежден от 5 степенния но доколкото знам той най-често капитулира от въртящия момент на шестцилиндровите двигатели
иначе за 90 и 110 кс те са с роторни помпи и смея да твърдя че са здрави като старите мерцедеси
автоматика без типтроник е 4 степенен и е по надежден от 5 степенния но доколкото знам той най-често капитулира от въртящия момент на шестцилиндровите двигатели
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Шкода Октавия 1.9 DSG 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Да, това с Шкода-та не го бях обмислил и може би също е добър вариант. Коя от двете да гледам Суперб има
131 к.с. и Октавия има със същия двигател, но това DSG 5,6 или 7 скорости е? Коя е по-добра като изпълнение
и да търся ли 2,0 тди мотор пак с DSG, но малко по-нова година (2005-2007).
131 к.с. и Октавия има със същия двигател, но това DSG 5,6 или 7 скорости е? Коя е по-добра като изпълнение
и да търся ли 2,0 тди мотор пак с DSG, но малко по-нова година (2005-2007).
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
DSG e 6 скорости 2.0 tdi дава повече дефекти изгорели помпа-дюзи и спукани глави трябва преди покупката да провериш номера на главата и двигателя за да си сигурен че не е от проблемните
Върни се в “Дизелови агрегати”