демпферен или обикновен маховик да сложа? ауди а3 AHF
-
- Автомобил:
- Двигател:
демпферен или обикновен маховик да сложа? ауди а3 AHF
Здравейте,проблемът ми е с маховика,а автомобилът е ауди а3 1.9 тди AHF ,искам да попитам обикновен маховик ли ,да сложа или демпферен ?И става ли маховика от 1.8Т бензин....,?благодаря предварително !
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
- pacoboy
- Автомобил: passat b7 4motion
- Двигател: CFGB
- Контакти:
Маховик от 1.8Т не става.
Ако си решил да слагаш обикновен маховик, сменяш и целия съединител.
Аз смених моя пак с демпферен от същия двигател, но от сеат и сега всичко е добре.
Чувам, че много хора са слагали обикновени и не са имали проблеми, но аз не ми се рискува, че следващата стъпка може да е ск. кутия ...
Успех!
Ако си решил да слагаш обикновен маховик, сменяш и целия съединител.
Аз смених моя пак с демпферен от същия двигател, но от сеат и сега всичко е добре.
Чувам, че много хора са слагали обикновени и не са имали проблеми, но аз не ми се рискува, че следващата стъпка може да е ск. кутия ...
Успех!
- venll-vr
- Автомобил:
- Двигател:
Re: демпферен или обикновен маховик да сложа? ауди а3 AHF
Първо трябва да свалиш твоя и ако демфера е ок то сменяш само притискател и диск, ако е разбит маховик от 13 болтове и съедитител от АБФ или РС32
-
- Автомобил:
- Двигател:
а,мога ли да заменя моя маховик (демпферния) с обикновен и да оставя притескателния и феродовия диск....защото те не са ми проблем ?
- kgdim
- Автомобил: MK4 Black ...
- Двигател:
jeli vw написа:а,мога ли да заменя моя маховик (демпферния) с обикновен и да оставя притескателния и феродовия диск....защото те не са ми проблем ?

двата вида съединители са много различни при демпферния пружините са на маховика а не на феродовия диск ако му сложиш едмомасов маховик направо не ми се мисли

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
jeli vw написа:а,мога ли да заменя моя маховик (демпферния) с обикновен и да оставя притескателния и феродовия диск....защото те не са ми проблем ?
Категорично НЕ !! Такъв "тарикатлък" да не правиш! Ке плачиш!!
-
- Автомобил: audi a3
- Двигател: asz+brezel
Взимай някой кадърен майстор и почвайте търсене по моргите,той да си хареса маховика..Иначе с намаление излизаше към 600 новия...Аз обиколих почти всички морги из града и само някви много осъкатени демпфери ни показваха,и накрая се бях примирил да дам 600кинти за нов,но на последното място открихме някъв,майстора си го хареса и го взехме за 200кинта,но си е божа работа,дет се вика може след 1 седмица да се скапи,за сега 3 месеца е ок...Някой път от евтинийка,излиза скъпотийка,ама няма как трябва да се рискува...Това с обикновения щи стъпи май към 500-550,много хора са така,но имало някой недостатъци,като леко тресене в скоростната на място и така..Ако съединителя ти е ок,търси демпферен,не се занимавай с побългаряванки....

-
- Автомобил:
- Двигател:
Реших го вече,намерих от моргата коплект демпфер с съиденителв добър вид,предпочетох да си е с демпфер,тъй като излиза от завода така .....благодаря ви за инфото ..!
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Маховик втора ръка не купувай, аз имах същата дилема и тия които намерих бяха по-зле от моя. Накрая сложих обикновения комплект на Валео и вече 25 000 карам безпроблемно. Знам че е по-добре с демпферния, ако имаш парите си купи него, но не купувай стар. Вече имаш стар.
-
- Автомобил:
- Двигател:
dragozow написа:Маховик втора ръка не купувай, аз имах същата дилема и тия които намерих бяха по-зле от моя. Накрая сложих обикновения комплект на Валео и вече 25 000 карам безпроблемно. Знам че е по-добре с демпферния, ако имаш парите си купи него, но не купувай стар. Вече имаш стар.
Така ще направя и аз колега!Благодаря!
Върни се в “Дизелови агрегати”