Мамка му, писна ми от VW.
Купих чисто нова кола голф, защото ми писна от ремонти на предните 5 волксвагена - 4 дизела и 1 бензин. Сега ми се обади жена ми и ми каза, че след като карала 50 минути искала да спре мотора, а той не спрял, ами си работил без ключ още 2 минути. Преди съм имал един 27годишен Мерк 190 Д, който правеше така, но ако искаш да го спреш малко след първия студен старт. Ама това е кола на 000210км. Ей, направо полудявам.
Има ли някой идея какво може да е!?
Благодаря!

Golf 6, 2.0 l TDI не иска да спира мотора
Re: Golf 6, 2.0 l TDI не иска да спира мотора
Да не би да има система за охлаждане на турбото? Чувал съм, че такива система има при Субару Импреза, Мицубиши Лансер спортните им версии. Ако е така, това е супер екстра.
Е нали е нова (предполага се с гаранция) ,от сервиза ще кажат.
От какво може да е - скапана нафта ,дефект в клапана спиращ горивото ........
От какво може да е - скапана нафта ,дефект в клапана спиращ горивото ........
- kgdim
- Автомобил: MK4 Black ...
- Двигател:
Най добре се разходи до сервиза кола на 210км 

- lusko_vabel
- Автомобил: Vw Passat B5 1.9 TDI
- Двигател: AFN
- Контакти:
Според мен е от клапана на нафтовата помпа
-
- Автомобил: Passat B7 variant
- Двигател: CFFB
lusko_vabel написа:Според мен е от клапана на нафтовата помпа
Колега какъв клапан, каква помпа..?
Колата е Голф 6 и би трябвало да е комънрейл, така че там всичко се управлява от ЕКУ-то.
- Tedo-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
2.4I написа:...
От какво може да е - скапана нафта ...

-
- Автомобил:
- Двигател:
Трудно ще получиш отговор тук защото масовите коли са golf 4 и 5 за такава като твоята ще чакаме да стане на 10 години и тогава ще и обсъждаме проблемите.
- dobrev
- Автомобил: Tiguan
- Двигател: TSI2013
- Контакти:
Колеги направихте темата на момчето мацана с какво ли не спрете се ако не разбирате, да не мислете ,че цял живот е бил навън с новите коли. Предполагам ,че пита (понеже много добре знае че има гаранция) но явно там са некадърници, и знае че българите сме по ограмотени технически. А и все пак този форум се чете от цял свят може някой да знае дали е проблем или не.Има къде ли не българи по широкия свят и не карат трошляци като нас.
Поздрави, Гради!Успех

Поздрави, Гради!Успех

- axios
- Автомобил:
- Двигател:
Вижте, аз че ще я заведа при дилъра да я прегледат е ясно. Ама понеже винаги тука съм намирал решения на въпросите си, а не в в тукашните форуми, затова питам. Примерно, като ми скърцаше кормилото на 2005 Пасат тди, само тука казаха 4е е от ролката на динамото, в myturbodiesel.com само си чешеха езиците, а местните майстори не ми вярваха и смениха обтегача на ремъка, което беше следствие от счупената ролка и след седмица трябваше да ми повярват, щото и новия обтегач щеше да се счупи. Затова питам тука. Както и да е, поне е в гаранция.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Г6,мечта недостижима за много от нас,пък и не е техника виждана от всеки...но по някои стари случки-я виж случайно,да не би това "явление" да е съпроводено със загуба на двигателно масло(без видим външен теч)?Много тежка диагноза слагам,без да познавам този мотор,но да се надникне в турбо-пътищата,ба'х и колата..на 210км...Има версия(за моята теория)-изобщо да не загасне,че даже и сама да се форсира....особено ако е добре загряла...
- SCALE
- Автомобил: Seat Leon TDI 110 hp
- Двигател: AHF 2000
Да не е от ДПФ филтъра ?
http://www.myturbodiesel.com/1000q/vw-j ... filter.htm
- legaltk
- Автомобил: 1.9 TDI
- Двигател: AXR
emo-gar написа:........я виж случайно,да не би това "явление" да е съпроводено със загуба на двигателно масло(без видим външен теч)?Много тежка диагноза слагам,без да познавам този мотор,но да се надникне в турбо-пътищата,ба'х и колата..на 210км...Има версия(за моята теория)-изобщо да не загасне,че даже и сама да се форсира....особено ако е добре загряла...
То тогава по-добре изобщо да не се опитва колегата да я запалва тази кола

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Колега, кажи какво става с колата - върви ли си нормално след този случай, пали ли нормално? Повторила ли го е? В началото предположиха, че колата може да има система за охлаждане на турбината - ако съществува такова нещо, то би сработило ако се опиташ да изгасиш колата непосредствено след като е карана с пълна газ около и над 2500 оборота. Нова кола не трябва да я карате така че да загрява турбината, но питай жена ти за всеки случай. И не се ядосвай, вероятно ще се окаже нещо нормално, а не повреда. 

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
SCALE написа:Да не е от ДПФ филтъра ?
Интересно предположение /не съм чел линка на колегата/,да не е била точно в момент на регенарация на филтъра и компа да не позволява да се изгаси за да не се прецака без поток газове който да го "продухва" през това време ?? Жена ти споменала ли е да е миришело гадно около колата докато не е искала да гасне

Върни се в “Дизелови агрегати”