Bora 1.9 TDI 90 к.с. гори масло
-
- Автомобил:
- Двигател:
Bora 1.9 TDI 90 к.с. гори масло
Здравейте! Купих си VW Bora 1.9 TDI 90 к.с. След като взех да й посвиквак,усетих,че не й работи турбото както трябва. Оправих го,работи си вече както трябва,смених й един клапан,но сега ми прави впечатление,че гори масло и малко пуши от ауспуха?Искмам да отбележа,че като не работеше турбината,не ми гореше масло. От къде може да идва проблема?
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Re: Bora 1.9 TDI 90 к.с. гори масло
Няма такъв вариант да не ти работи турбината. Турбината се задвижва от изгорелите газове..съответно,работи ли мотора,ти работи и турбината. През ауспуха синьо ли пуши,черно ли,бяло ли,сиво ли? Хубаво е да споменеш също така как се кара,по колко масло ти гори и с какво масло я караш и на колко км. е маслото. ,защото може и от него да е.
- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
Колко масло гори?Какъв цвят и кога пуши?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Цвета на пушека е сив, маслото е 10W40 и го сменях преди 2000 километра някъде. А за разхода ми е много трудно да определя,бях минал 700 километра извън градско и като проверих щеката беше спаднало може би с около 2 милиметра,ако можете да ми кажете колко е това горе долу,че малко съм бос по тези теми. Първа кола ми е и не сам ми ясни доста неща.Интересното е,че преди да ремонтирам турбината не пушеше и не ми намаляше маслото. На турбината сменях акуатора,така мисля,че се казва на тази клапа:)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Още в самото начало на запалването няма никакъв дим,като поработи малко тогава почва да пуши леко 

- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
А като загрее спира ли?
Колега, за 2000км ти е паднало нивото с 2мм и казваш, че ти гори масло?!
2мм мисля не може да е повече от 150-200мл, което си е направо отлично!
Ако наистина е така, защото не знам даже как определи и видя въобще тези 2мм, то си карай колата и не се занимавай с глупости... Ако ти е изгорила половин литър за тези 2000км, коеот ще повечко от 2мм на щеката, тогава се притесявай.

2мм мисля не може да е повече от 150-200мл, което си е направо отлично!
Ако наистина е така, защото не знам даже как определи и видя въобще тези 2мм, то си карай колата и не се занимавай с глупости... Ако ти е изгорила половин литър за тези 2000км, коеот ще повечко от 2мм на щеката, тогава се притесявай.
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Кое му е отличното!? Ти недей гледа че в книжката пише до литър на 1000км.Тея са си вързали гащите отвсякъде.Не може една кола да е в ред и да гори масло...не караме хонди все пак
Проблема може да е в кофти масло най-вече.Каква марка е?

- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
IvailoOo написа:Не може една кола да е в ред и да гори масло...не караме хонди все пак![]()
Ама въобще не си прав.
Ако му сваля по толкова на 2000км то на 10000км ще е точно 1л.Което е никав проблем!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Значи,тези 200 мл. са за 700 км.,а аз като си взех колата си смених маслото но тогава турбината не работеше както трябва и нямаше проблеми с маслото и след като я оправих тогава почна да се губи. Май малко не обясних както трябва. Аз си го обяснявам,че вече се създава по голямо налягане и от някъде влиза малко,дали от някои гумени уплътнения. А за това кога пуши,като е запаля всеки път си окадява отначало и като спра и сляза от колата при загрял двигател пак си пропушва. Може и в движение пак да си пуши,тогава вече не знам. Голям филм. Всеки майстор различни неща ми казва,ще издивея вече 

- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
Ако на загрял мотор си пуши на свободен ход работата не е на добре...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Което ще рече ... ?
IvailoOo написа:Няма такъв вариант да не ти работи турбината. Турбината се задвижва от изгорелите газове..съответно,работи ли мотора,ти работи и турбината.
Ако е откачен вакума на актуатора как ще работи турбината?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Бихте ли ме насочили от къде може да идва този проблем?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Даскала™ написа:IvailoOo написа:Няма такъв вариант да не ти работи турбината. Турбината се задвижва от изгорелите газове..съответно,работи ли мотора,ти работи и турбината.
Ако е откачен вакума на актуатора как ще работи турбината?
Помисли сам дали актуатора може да то спре изгорелите зазове,които излизат от мотора и минават задължително през топлия охлюв на турбото? Имае един доста добър майстор в Перник и като чета си му ползвал услугите на Наско и го попитай дали газовете минават през топлия охлюв а развъртат турбото или не. Това,че не прави налягане от актуатора или пренадува също от него е друга бира.
Турбото се развъртя,но не надува .То самото(оста с перките) работят винаги когато мотора работи.Не го пожелавам на никой да спрат да му се въртят перките докато мотора работи
Върни се в “Дизелови агрегати”