грешка P2108 прочетена с Garmin ecoroute HD ? 2005 Golf BKD
-
- Автомобил:
- Двигател:
грешка P2108 прочетена с Garmin ecoroute HD ? 2005 Golf BKD
Вчера си закупих Garmin ecoroute HD и след като натиснах диагностика ми изписа 2 грешки . Изтрих грешките и след 2-3 стартирания ми се появиха отново.Едната грешка е P2108 другата понеже ги трих многократно не се появи но очаквам пак да се появи и ще я напиша и нея.Моля някой запознат да каже за какво иде реч че аз съм много бос колата е тази от гаража ми.
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: грешка P2108 прочетена с Garmin ecoroute HD ? 2005 Golf BKD
http://www.vwaudiforum.co.uk/forum/show ... code-P2108
Тук е коментирано надявам се че разбираш EN. Казано накратко :
Дано при теб не се окажат същите.
Тук е коментирано надявам се че разбираш EN. Казано накратко :
Код: Избери всички
Only managed to clear it by replacing the Intake manifold control flap and the EGR valve, which failed soon afterward.
Дано при теб не се окажат същите.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами английски разбирам много малко а и такива технически думи са ми непознати .Ако може на кратко да преведеш за какво става дума ще съм благодарен.
Явно е че става дума за пари,но колко и какво ще трябва да се сменя или прави?Довечера сигурно ще ми се появи и другата грешка и ще напиша и за нея.Ще съм благодарен някой да обясни за какво става дума и долу горе какви пари ще струва да се наглася психически и финансово преди да отида при някой майстор.
Явно е че става дума за пари,но колко и какво ще трябва да се сменя или прави?Довечера сигурно ще ми се появи и другата грешка и ще напиша и за нея.Ще съм благодарен някой да обясни за какво става дума и долу горе какви пари ще струва да се наглася психически и финансово преди да отида при някой майстор.
- kgdim
- Автомобил: MK4 Black ...
- Двигател:
В линка по горе става дума за подмяна на EGR клапана и някаква клапа но незнам какво имат предвид може би дросел или нещо такова. мисля че е дросел
-
- Автомобил:
- Двигател:
Другата грешка се появи отново и е P0401.Моля някой компетентен да каже за какво става дума.
- kgdim
- Автомобил: MK4 Black ...
- Двигател:
EGR клапана не функционира правилно може да иска почистване
-
- Автомобил:
- Двигател:
А като цяло нещо сериозно ли е или да си карам така?Когато купувах колата я закачиха на комп и майстора каза че има леки проблеми може би същите грешки но ми каза да не се притеснявам и да карам така .Сега зимата забелязах че почна да ми гори 3-4 литра на 100км повече от колкото ми гореше лятото.Иначе извън градско ми е нормално 6.5 до 7 на 100 със скорост 120до 160
-
- Автомобил:
- Двигател:
Вчера си карам аз и по едно голямо спускане на пътя съм на 6-та скорост със около 110км и пред мен кола тръгнах да изпреварвам и усетих че като натиснах газта тръгна да наема и изведнъж загуби тяга (турбината изключи явно) добре че нямаше кола насреща ми и леко полеко изпреварих колата.Веднага отбих изгасих колата и запалих отново тръгнах и нямаше проблем .Ще замоля някой компетентен да ме посъветва какво да правя и да обясни какъв е проблема,като има и в предвид горните ми постове със грешките които ми дава колата .
- Trus7m3
- Автомобил: Golf 7 Alltrack 18 TSI 4motion
- Двигател: 2017
Колега здравей. Имам същият Голф и имах сходен проблем. Оказа се, че ЕГР-а се е развалил. Дадох доста пари да се оправи и тн. Проблема е че явно ти е заял, турбината пренадува и минава в авариен режим. Съветвам те, да подходиш сериозно към проблема. Само за сведение да ти кажа, че нов егр, перфекно рециклиране на турбината и чистене на геометрията ми излезна към 750-800 (тва със работа).
Успех и дръж ни в течение с проблема ти!
P.S Виж как си с катализатора, ако колата е на много км, може и да се е задръстил и допълнително да усложнява ситуацията. Ако е нужно го махни.
Успех и дръж ни в течение с проблема ти!
P.S Виж как си с катализатора, ако колата е на много км, може и да се е задръстил и допълнително да усложнява ситуацията. Ако е нужно го махни.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Много кофти значи ситуацията щото в момента живея и работя в Гърция а тука византийците нямат много коли турбодизел а и по принцип са си тъпани и едва ли някой знае как да рециклира турбо ,а и да знае ще ми резнат зелката от към кръста . Ще се чака на пролет като взема 1-2 седмици отпуска ще се прибера в БГ да реша проблема само незнам във Велико Търново дали има майстор който да се заеме с проблема а и за VW-audi съм чувал че има само един свестен майстор(до газстанцията срещу мола).Някой ако има някой добър майстор във Велико Търново да предложи .
- Trus7m3
Виж колега, чакай малко! Смяната на ЕГР-а ми беше задължително и тъй като имах така малко повече пари в излиших (чак за чисто нова турбина нямах де), реших и да рециклирам турбината. Относно това че си в Гърция, скъпото там ще ти е най-вероятно самата работа!!! ЕГР-а вероятно ще е около някаква подобна на тук цена, така предполагам де...
- Deo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
До колкото знам се чисти тоя ЕГР. Не бързай да го сменяш
Някои хора ги махат на "четворките", за нашите не знам дали може.
А чисто нов ЕГР струва много (преди беше към 600$ ако не се лъжа), така че на колегата по-горе не мисля, че му е нов. Само рециклиране на турбото е към 800лв, но не знам дали е наложително да се прави и турбото при прецакан ЕГР. Някой по-компетентен да се изкаже

А чисто нов ЕГР струва много (преди беше към 600$ ако не се лъжа), така че на колегата по-горе не мисля, че му е нов. Само рециклиране на турбото е към 800лв, но не знам дали е наложително да се прави и турбото при прецакан ЕГР. Някой по-компетентен да се изкаже

- Trus7m3
Съжелявам за подвеждането. ЕГР-а ми е чистен, а и мисля че бях много ясен че рециклирането си беше изцяло моя инициатива!
-
- Автомобил:
- Двигател:
А дали след като почистя ЕГР , турбината и евентуално махна катализатора ще върви повече и ще гори по малко защото сега ми се струва че не върви толкова колата колкото вървеше като я купих(а може и да съм и свикнал вече) а и като че ли гори малко повече или е нормално зимата да гори около 10/100 градско на къси разстояния.Така е то като се купува евтина кола (сравнение с другите такива) трябва да се предвиди че ще се влага във нея за ремонти,но по добре евтина и да правиш ти и да знаеш че си я ремонтирал от колкото скъпа и да ти говорят че всичко е наред и пак да наливаш пари.Иначе съм си доволен от дизелака предната ми беше Голф 3 бензинка много здрава за 7 години съм сменял само дребни работи по нея и е пушка ,още си я държа че то няма смисъл да я дам за без пари .
- Deo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами при мен след махане на катализатора ми се стори, че колата се развървя повече. Един познат ми каза, че катализатора на Голф 5 се миел (с някакви препарати) и можело да не се кърти, но не знам колко е вярно.
Турбо се рециклира само ако нещо не му е в ред. Няма смисъл да го рециклираш ако е здраво - колата няма да се развърви повече. Ако искаш да върви повече сложи чип. Ако е добре направена работата и разхода ще ти падне (при нормално каране де)
Турбо се рециклира само ако нещо не му е в ред. Няма смисъл да го рециклираш ако е здраво - колата няма да се развърви повече. Ако искаш да върви повече сложи чип. Ако е добре направена работата и разхода ще ти падне (при нормално каране де)

Върни се в “Дизелови агрегати”