Здравейте,
Моля за мнение относно Golf 4 1.9 TDI автоматик
Дата на производство - 04/1999 г., Тип двигател - Дизелов, Мощност - 90 к.с., Скоростна кутия - Автоматична, Категория - Хечбек, Пробег - 261000 км
Предстои ни да купим първа кола и сме се спряли на автоматик, понеже и аз и жената нямаме много опит, пък и в София според мен автоматика улеснява живота много.
Огледал съм се като цяло в Голф 4 и вече видяхме няколко автомобила. Доколкото разбрах е по-добре да си вземем колата от собственик или поне да е регистрирана в БГ.
Огледах един конкретен модел:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Нормално ли е посочения по-горе дизел при работа двигателя да е доста шумен?
При натисната спирачка и при превключване от скорости P, R, N и D, нормално ли е колата леко да придърпва на R и N?
Беше ни казано, че колата е карана от жена и затова е малко по-очукана (не искам да обидя жените шофьори), предна и задна броня са леко разкачени и регистрационния номер е хванат с рапидки. Собственика каза, че колата е удряна само в една преспа сняг.
Трябва ли да ме притеснява това и естествено преди покупка ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ще я погледнат в сервиз. Естествено парите които и искат ще трябва да бъдат намалени.
Благодаря предварително за времето и мненията.

Golf 4 1,9TDI автоматик - шумен двигател и ...?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- relaxxx
- Автомобил: 4x4
- Двигател:
- Контакти:
Re: Golf 4 1,9TDI автоматик - шумен двигател и ...?
Не ми изглежда много читава... и теглича там е леко притеснителен... по добре насочи вниманието си към друга. И да норамално е ако не си карал никога дизел да ти се струва по шумен. Но между шумен и шумен има разлика от небето до земята. Ако все пак много си се надъхал... виж дали пали лесно студена/1-2-ро превъртане/, форсирай я на място, не трябва да пуска дим черен или поне много малко, не трябва да има осезаемо притрисане при скоростите нито когато ти местиш ръчкта нито когато колато ги сменя, да не говорим че никакви звуци не трябва да се чуват от там.... прицъквания, тупкания, удари и каквото друго се сетиш. Виж дали двигателя работи равномерно на място без газ, сложи я на лек наклон с муцината на горе, спри, пусни спирачката, колата трябва да остане на място или леко да запълзи напред.... дугоооо има тонове информация по въпроса.. така че търсачка и почвай да четеш...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за отговора и насоките !!!
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Като нямате много опит ще карате по "яваш" и ще отделите два уикенда за тренировки със съединителя.В противен случей да си знаете че автоматика е с повишен разход,иска обслужване и като се развали особенно за неопитни шофьори по сервизите 

Върни се в “Дизелови агрегати”