Неприятно тропане след завой...

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
rocky
Автомобил:
Двигател:

Неприятно тропане след завой...

Мнениеот rocky » Нед 25 мар 2012 23:40

Здравейте, първо не съм сигурен че тук трябва да поствам но в една тема се казва
...дори електроинсталацията при дизела е специфична, скорости, всичко е различно от бензиновия!
Голфа е дизел 130коня и затова тук поствам. Тази вечер на спускане от Банско с около 90км/ч на един лек завой (казвам лек зашото има и доста опасни и остри завои) с 5 човека в колата се чу едно изпукване отпед като все едно камъкче ихвръкна от гумата по калника. Продължихме си спокойно спускането без никакви признаци за проблем, но когато пътната настилка стана не чак толкова гладка и приятна за път се чува страшно тропане. Преди изпукването в завоя се хвалех как и колко е здрава предницата и няма лопане,тропане и т.н. Че ще се ходи при майстор утре е 100% сигурно, но тая вечер нещо ме гребка отвътре какво може да е!?
:bishop Че като се сетя тва изпукване ако беше генерирало скъсване...сън не ме лови!

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Неприятно тропане след завой...

Мнениеот morfei1 » Нед 25 мар 2012 23:47

Едва ли някой може ти даде точен отговор. Бъди щастлив, че не се е скъсало...., защото последиците щяха да са с неясен край. И кахърите ти какво може да е на колата, щяха да са ти най-малкия проблем в момента.

Като я закараш утре на майстор да се огледа и ще стане ясно.... каквото и да е, на един голф 4 на предно, цялато му ходова част е 1000лв. :)

Потребителски аватар
rocky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rocky » Нед 25 мар 2012 23:52

Така е не ме притеснява нито ремонта нито парите които ще струва. Трудно ми е да приема как уж здрава кола на един никакъв завой с приемлива скорост, изпуква нещо и след това тропа все едно е готова да се разпадне! scare

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пон 26 мар 2012 0:01

ем това е машина бе колега, ти как искаш да се развали..... постепено?

Аз си путувах за София и както си вървях без абсолютно никви признаци струших турбина...

Ми така е с колите, както си вървят и спират :) .

Щом си се прибрал значи не е толкова фатално :да:

Потребителски аватар
rocky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rocky » Пон 26 мар 2012 0:09

:D хаха прав си!

Майстора откри, счупена планка и скъсани тампони на стабилизиращата щанга! Не знам колко е опасна тази повреда, но беше кофти преживяване!

Върни се в “Дизелови агрегати”