Голф 4-ка 1.9 TDI 110 кс. 2001 Пада мощноста и забива муцуна

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
vladihappy
Автомобил:
Двигател:

Голф 4-ка 1.9 TDI 110 кс. 2001 Пада мощноста и забива муцуна

Мнениеот vladihappy » Чет 15 мар 2012 2:30

Здравейте проблема ми е следния.Когато настъпя повече колата на 3-та скорост на 3,600 оборота малко преди да включа 4-тата и колата забива муцуна и губи мощност това ми го правеше почти винаги когато я настъпя.Според мен турбината се изключва защото колата започва да вози тромаво и не иска да набира а също така и самата турбина не се чува да работи изобщо.Носих я на много майстори сменях маркучната система на турбина защото според повечето хора който я видяха системата губи налягане и от там се получава това с губенето на мощност и изключване на турбината.Носих я и в сервиз на голф от където ми обясниха ,че компютъра е имал една грешка изчистили са я и сега не трябва да има проблем само,че колата пак губи мощност ,но това ми се случва по-рядко от преди и винаги "При състезание с друга кола когато я настъпвам повече и цедя скоростите"След като им казах ,че проблема не се е оправил ми казаха ,че трябва да сменям турбина което е абсурдно за мен поне.Направи ми и впечатление ,че е избило на едно място масло,което като я купих със сигурност го нямаше.Моля ви ако някой може да помогне защото вече не знам какво да правя при условие ,че никой не може да ми я оправи.

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 4-ка 1.9 TDI 110 кс. 2001 Пада мощноста и забива муцуна

Мнениеот sam_boha » Чет 15 мар 2012 8:56

Диагностика с ВАГ-КОМ правихте ли в движение?
Вероятно клапана, който управлява турбината, се "шегува" с теб.
Зацапана геометрия?
Ако са сменяни ремъците и не е занулен сервизният брояч, може да вкарва колата в "сервизен режим", но това ще ти го пише на таблото.

На ВАГ-а каква грешка е била записана?

П.П. Обикновено проблемите с геометрията идват от леко каране, ти си я ръчкаш ...

vladihappy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladihappy » Чет 15 мар 2012 13:49

А тази част за която говориш подлежи ли на почистване и дали с добавки или нещо подобно може да се самопочисти.
Тука малко снимки от листите който ми дадоха от сервиза на Голф

Снимка1
Снимка2
Снимка3
Снимка4
Снимка5

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Чет 15 мар 2012 16:37

Аз си мислех за зацапана геометрия (която няма как да е зацапана при яко каране), но на теб са ти я чистили или поне са го фактурирали - снимка 1.
Иначе на снимка 5 си пише проблема - бууст прешър контролер. Ама защо не са го "оправили" ?

П.П. Аз не мога да чета лог файлове и грешки.
Съвет - смени заглавието на темата на "Разчетете ми грешката" или нещо подобно, за да се включат колеги, които са по на ти с ТДИ грешките.

Потребителски аватар
vlladii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vlladii » Чет 15 мар 2012 18:45

Колега и аз го имах същия проблем и се оказа, че се е задръстила променливата геометрия на турбото и лопатките не се движат когато трябва а остават в едно положение и то отворено и турбото пренадуваше и за да не се повреди компа на колата го изключваше и колата минаваше в авариен режим без турбо.И на мен ми записваше същата грешка компа.Бих те посаветвал да я закараш при човек който разбира от дизелови автомобили и да я закачи на диагностика и да направи хубави Log файлове на 3-ти и на 11-ти канал в диагностиката с пълна гас.И да ги разчете после или ги сложи тук да ги погледнем и ние.

vladihappy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladihappy » Чет 15 мар 2012 22:05

Казаха ми ,че ако колата не се е оправила трябва да сменям турбина ,но според мен е нещо доста по-просто просто те не могат да открият проблема иначе трябва да видя дали мога да почистя тази вакум помпа на турбината по някакъв начин.Ще пробвам и с добавки и да видим.

minimalizum
Автомобил: OCT1
Двигател: AHF

Мнениеот minimalizum » Чет 15 мар 2012 23:30

Колега причините да е излязла тази грешка, която са ти открили при диагностиката са много.
Като цяло с добавки няма да се оправят нещата.
За начало се почва с оглед на системата от вакумни маркучи и клапани(актуатор) макар и в сервиза да са го раздвижили може пак да е блокирал или да не го управлява правилно клапан N75.

Ако може с някой да си направиш ЛОГ файл с ВАГ-КОМ и после някой да те насочи за евентуални насоки.
Лог фаил: на 8,10,11 канал на 3 или 4 скорост от 1500-- до 4000 оборота с пълна гас на педала или до като забие.

успех

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Пет 16 мар 2012 18:18

memberlist.php?mode=viewprofile&u=118480

Колега това е човека който ще ти оправи колата на 100% ако не те мързи да идеш до Варна, за няколко часа колата ще върви !

StanchoA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот StanchoA » Пет 16 мар 2012 21:09

Отиди да ти почистят геометрията на турбото, защото с това 24 лв. за чистене само са ти взели пари за нищо... Няма кой в официален сервиз да направи почистване за такива къси пари. Мен ми взеха 150 лв. за тази услуга и тогава всичко се оправи. Определено не са оправили нищо, а грешките се трият след оправяне на проблема, защото те са следствието, а не причината. Може да отидеш във VAGen Сервиз да ти я оправят, мисля че в раздела за сервизи и т.н. ги имаше.

vladihappy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladihappy » Съб 17 мар 2012 22:26

Sashko_Trg написа:http://www.vwclub.bg/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=118480

Колега това е човека който ще ти оправи колата на 100% ако не те мързи да идеш до Варна, за няколко часа колата ще върви !

Май ще взема да отида на майстор във Варна.Доста хора ми казват,че най-добрите майстори за тези турбини са във Варна.Ще пробвам и да почистя своята тук в Русе.Благодаря на всички.
Ако някои друг има и други идеи приемам ги.

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Пон 19 мар 2012 23:34

Не се занимавай, ами отивай 1-во се разбери с Иво и иди сутринта, защото ако ти сваля турбината за чистене отнема цял ден !

П.П има и друго че след това има настройки на турбото, а това не е работа за всеки !

Върни се в “Дизелови агрегати”