Здравейте,
взех си Passat 1.9 TDI 90кончета. Това, което ме притеснява е, че държи на свободен ход 1100 оборота - не прекъсва, не прави бели, но въпреки това ме интересува дали това е нормално?
Ако някой има идея, от какво може да се получава нека да ми пише.
Благодаря предварително!
1.9 TDI 90 h.p. - 1100 оборота !?
- passat_comby
- Автомобил:
- Двигател:
1.9 tdi 90 кс 1100 оборота
Наи вероятно разбит маслен тампон на двигателя . Нормални обороти м/у 850-900 на празен ход. При по виски оброти се стабилизира работата на двигателчето и става трудно констатирането на проблема с масления тампон.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Ами 1994 1.9 TDI трябва да проверя буквите на двигателя, но ми трябва малко време за да се ориентирам. Все пак за първи път се сблъсквам с дизел в живота си
Пуснах в търсачката за това сервизно меню, но не открих нищо. Ще ти бъда благодарен ако ми кажеш къде по-точно да го търся.
Относно диагностиката - утре ще сменям масло и ще гледам да я мина някъде.
Между другото, нормално ли е да се долива масло - предишният собственик ми каза, че долива, но забравих на колко хиляди и по колко?

Пуснах в търсачката за това сервизно меню, но не открих нищо. Ще ти бъда благодарен ако ми кажеш къде по-точно да го търся.
Относно диагностиката - утре ще сменям масло и ще гледам да я мина някъде.
Между другото, нормално ли е да се долива масло - предишният собственик ми каза, че долива, но забравих на колко хиляди и по колко?
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Зависи под какво разбираш доливане на масло.Ако за 5-6к километра е изгаряла 3-400 грама и той просто е доливал да си седи в нормата е нормално.Ако обаче на 2-3к километри е доливал по половин един литър за норматив никак не е нормално
Трябва да внимаваш и кво масло слагаш.Щом си я купил скоро знаеш ли кво е положението с ремака?Би трябвало да смениш и въздушния,горивния и филтара на купето.За майстор за диагностика иди при дизелджията на бакърената-също го има на тема в форума,ако може някой корлега да даде линк.

- Rabbit_TDI
- Контакти:
Върни се в “Дизелови агрегати”