Мнения за Поло sdi комби 99 г.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мнения за Поло sdi комби 99 г.
Колеги, който има таквоз животно нека пише, понеже съм се меракландисал да взимам такова Поло комби с клима! Прочетох туй-онуй и ми стана известно, че полотата страдат от слаби скоростни кутий! Това важи ли за дизеловите кутии или не? Другото ми питане е този мотор 1.9 sdi, освен разликата в горивната помпа, която не е механична, а е електронна, има ли някакава друга особеност или иновация или само това е разликата, сравнено с другите мотори 1.9 D без турбина?
Re: Мнения за Поло sdi комби 99 г.
За SDI не знам, аз имам TDI и скоростната му кутия не е от така наречените трошащи се.
- bkunev
- Автомобил:
- Двигател:
Alek написа:За SDI не знам, аз имам TDI и скоростната му кутия не е от така наречените трошащи се.
И аз имам такова TDI. Е Сеат е ама то същото. Със същия мотор като на колегата. Не се лъжи с тея чисти дизели. ТДИ е истината. Много са корави. Ама ако си мислиш, че е комби като нормалните...не е!
Малко е, тясно е, особенно отзад( аз съм 105 кг. 1,87м. висок) и зад мен няма място... Другото е че има борд отзад на багажника. Не можеш просто така да плъзнеш нещо голямо и да го возиш....абе комби ама не съвсем...
Поздрави и успех с избора!!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На мен багажника ми е напълно достатчен! Разбирам, че хвалите TDI-то! Аз също съм навитак на такав двигател TDI, но в момента ще трябва да се задоволя с SDI!
Затова преди да предприема стъпката да го купя събирам мнения! Благодаря предварително!
Затова преди да предприема стъпката да го купя събирам мнения! Благодаря предварително!
Последна промяна от dando78 на Пет 04 мар 2011 19:52, променено общо 1 път.
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Точно дизелите страдат от ск.кутии.Виждал съм 3 броя за смяна на кутия,ама след 2000г.Новата фаца.Виж климатика дали е монтиран допълнително или си е фабричен с колата!Там имат проблеми е ролката и ремъка.Не се разбират нещо
Иначе напълно нормална кола с неразрушим мотор и достатъчна мощност за нормално каране!Ако си спортна натура на пътя,вземай над 150к.с.П.П.Моля да не се обиждат колегите с ТДИ 110 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да споделя по темата която бях задал преди известно време! Купих си Сеат Кордоба Варио ТДИ 90 коня 2000 г. което си е чисто Фолксваген Поло! доста добре се държи! Ако имате някакви мнения по вапросната кола споделете моля!
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Добър избор!Карай го със здраве и по малко бели да ти прави 

- bkunev
- Автомобил:
- Двигател:
dando78 написа:Да споделя по темата която бях задал преди известно време! Купих си Сеат Кордоба Варио ТДИ 90 коня 2000 г. което си е чисто Фолксваген Поло! доста добре се държи! Ако имате някакви мнения по вапросната кола споделете моля!

Да, добър избор

Като я гледаш проблеми никакви няма да срешнеш. Какви букви е мотора?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
не знам какжи бъкви е мотора! от каде да ги видя, за да знам и за да отговоря?
- bkunev
- Автомобил:
- Двигател:
Отзад в багажника под мокета върху тенекиените капаци.Или в талона големия първите 3 букви на номера на двигателя, на капака на ангренажния ремък също
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
буквите на мотора са ALH
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Добре ще е ако някой може да хварли малко яснота отнсно тези букви!
ALH - 90к.с. и турбо с променлива геометрия, същото както при 110к.с. Разликата с AHF е само софтуера и дюзите.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Това веднага поражда един въпрос-евентуален ремонт на турбото би ли бил по-скъп от търбо без променлива геометрия или не? Другия ми въпрос е евентуално ако някой може да разясни значението на буквите AHF!
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
dando78 написа:Това веднага поражда един въпрос-евентуален ремонт на турбото би ли бил по-скъп от търбо без променлива геометрия или не? Другия ми въпрос е евентуално ако някой може да разясни значението на буквите AHF!
AHF е кода да двигател със 110кс,както е казал колегата преди мен разликата между твоя и AHF са софтуера,дюзите,20кс отгоре и данък със поне 100лв по голям от твоя

Върни се в “Дизелови агрегати”