Здравейте колеги,
проблемите ми с мойта щайга не спират,от 2 седмици не бях карал колата и днес след като се прибрах преди да я угася изведнъж колата започна да прекъсва и да излиза бял пушек, ако някой има идея какво може да е моля да сподели,
благодаря предварително

Бял пушек от Пасат Б6 - Проблема решен
Бял пушек от Пасат Б6 - Проблема решен
Последна промяна от treisbg на Нед 15 апр 2012 20:24, променено общо 3 пъти.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Бял пушек от Пасат Б6
Когато пушека е бял при дизела -общо взето две са основните причини -да е пара (навлиза охл.течност в камерите) или неизгоряла нафта (блокирал разпръсквач, ниско ,недостъчно налягане на впръскване,променена центровка или липса на компресия ) Това са общо взето причините.Моя съвет- не карай колата и спешно се обърни към този клубен сервиз viewtopic.php?f=13&t=7096
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Това ,ако не се лъжа е Помпа-Дюза ,а при нея често окабеляването на дюзите прави проблем . При смяна се решава проблема
Малко съм банален но без Ваг-Ком само се гадае 

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
ventotdi написа:Това ,ако не се лъжа е Помпа-Дюза ,а при нея често окабеляването на дюзите прави проблем . При смяна се решава проблемаМалко съм банален но без Ваг-Ком само се гадае
Мдаа ..съгласен на 100 % и аз

След посещение в сервиза се оказа, че на 4-ти цилиндър дюзата мени показателите от 0.48 да 2.1 ,сложих добавка и покарах 50,60 км по агресивно и колата се оправи.Изглежда причината е ,че не я бях палил 2-3 седмици или от калпава нафта.
Благодаря за помоща колеги.
Благодаря за помоща колеги.
Върни се в “Дизелови агрегати”