Странен теч на масло б6 ръчна кутия, дизел 170 коня
- nicom77
- Автомобил:
- Двигател:
Странен теч на масло б6 ръчна кутия, дизел 170 коня
Здравеите,имам пасат б6 ръчна кутия, дизел 170 коня,и при смяна на маслото на двигателя установих 4е има обилен теч от бистро масло(демек не от двигателно).Странно че не мирише на скоростно масло(то има специфична миризма на чесън),няма и леко кафеникавия отенък който има маслото ми на скоростите...Естественно отвих пробката на кутията и има масло...а цялата кутия е улята, 4ак до средата на колата назад има мазни петна... Закарах я на сервиз,човека неможа да каже,искаше да я измия ....ок направих го и сега следя, появява се пак, пак бистро,без мирис,определено е масло щото има мазилни качества при разтриване(не е нафта мисля)....Веднага се сетих за хидравлично, там наблизо е и кормилната кутия, но ме увери механика че са с чисто електронно усилване, няма попма и масло...според мен наи наи вероятно е от скоростите, тоест семеринга към полуоската да е заминал.... имате ли идея какво може да е, и някой които знае или има линк ще помогне ли да каже как да сменя семеринга ... полуоската като падне след това как се маха главината, за която се хваща полуоската..мерси предварително
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Странен теч на масло
Пада ли нивото на маслото в скоростната кутия колега защото ако е от кутията би трябвало да се усети липса в нея.Смяната на семеринга на полуоската не е проста работа за гаражни упражнения добре е да отидеш в сервиз ако искаш да сменяш семринга
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
nicom77 написа: бистро масло...не мирише на скоростно...а цялата кутия е улята, 4ак до средата на колата назад има мазни петна...
Казанчето за спирачната течност да е някъде наоколо?

- nicom77
- Автомобил:
- Двигател:
Колегата ме осени с идеята за нивото на спирачната течност,ще проверя нивото й,но общо в системата е 1 литър ,а аз 2 пъти чистя двигателя,и има доста теч.....нивото на скоростите е добро,отварям пробката и излиза масло....не е и нафта...утре ще я карам на един панджаби с гараж(в англия съм) да установи откъде е теча,ако успее щото карах я в английски сервиз и нищо конкретно не разбра....
- passat19911800
- Автомобил:
- Двигател:
според мен е нафта, дан няма течове от другите места, двигател, спирачки и скорости, то няма какво друго да е освен някой сцепен маркуч за нафта
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Странен теч на масло б6 ръчна кутия, дизел 170 коня
Щом няма мирис течността - има два варианта (според мен) -антифриз или спир.течност ..
Не знам английската нафта как "мирише",но се съмнявам да е по-различна миризмата ( т.е. да няма ) от на нашата ..( ако е нафта де )

nicom77 написа:Веднага се сетих за хидравлично, там наблизо е и кормилната кутия, но ме увери механика че са с чисто електронно усилване, няма попма и масло...
Колега я погледни дали нямаш казанче за хидравлична течност...

- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Спокойно ,най-вероятно е спирачна течност.Да си сменявал накладки скоро?
Върни се в “Дизелови агрегати”