Дайте мнение за Голф 4 SDI
- tron_
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Дайте мнение за Голф 4 SDI
Здравейте. Харесал съм си едно голфче с този агрегат Голф 4 1.9 SDI -70 кс ,климатик.Моля и информация и мнение относно надеждност,реален разход на гориво и цена за обслужването .
Re: Дайте мнение за Голф 4 SDI
viewtopic.php?f=5&t=284956
Ето я предишна тема за същия голф. Здрав, евтин и икономичен, също така бавен и вероятно бивша служебна кола.
Дай някой лев отгоре и си вземи ТДИ.
Ето я предишна тема за същия голф. Здрав, евтин и икономичен, също така бавен и вероятно бивша служебна кола.
- bkunev
- Автомобил:
- Двигател:
sam_boha написа:http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=284956

-
- Автомобил:
- Двигател:
гола вода 

- tron_
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Благодаря за мненията.
Ще се ориентирам към ТДИ.

вземи си сди то с това тди ще си вкараш таралеж в гащите имам приятел с такъв мотор сди и върви доста добре и набира бързо извън градско правихме 180 с него без да го зори имам и клип.аз сам със тди и сега си търся сди.
-
- Автомобил:
- Двигател:
а ако го го назори колко ли ще вдигне? Всяка кола си има и минуси и плюсове.Като ти е тънък джоба за подръжка на ТДИ карай колело-то няма никаква поддръжка.СДИ-то има само една турбина по-малко.Каква друга разлика намираш освем това незнам.
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Гледам отговори като"само една турбина по малко"или "няма голяма разлика в подръжката" и ей такива бисери!Препоръчвам,пишете ако поне малко разбирате от коли!Не заблуждавате хората.Ако искате да помогните,драснете в чичко Гугъл и научете повече.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Еми ти ако си драснал в "чичо гугъл" кажи му на човека за да знае, защото с твоя отговор пък изобщо не му помогна
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
H2O написа:научете повече
Kво да научиме, по-точно ? Как се пръска дизел раздела от: пренадува, пуши, не пали, не върви, колеги помощ с лога...и последния да пречука приемчика?

До автора: мирна ти глава с СДИ-то, един обтегач на пистов ремък има като проблем.
Това поне видях на октавия СДИ, за 70к и отгоре километри.
В интерес на истината, освен турбото няма и демпферен маховик (или поне в моето поло няма), както и една купчина турбо пътища, клапани, вакуми и неща, обграждащи правилно работещата турбо периферия.
Според мен СДИ-то е кораво, но най-важно е какво ще се прави с него. Ако ще се возиш и ще си вършиш работа, караш пенсионерски и не ти дреме, че движиш с 90 макс. - взимай и карай смело. Цялостно обслужване - около 300 лв. и така.
Ако си правиш сметка да си пъртуваш натоварен, често с много хора, по баири, силен трафик, който предполага изпреварване (което със СДИ-то определено е доста религиозно изживяване) е по-добре ТДИ.
Всяка кола, произведена преди повечето от нас да са били абитуриенти, е потенциален повод за тема "Помагайте братя, имам проблем с ......"(всяка точка е за отделен проблем).
Аз само обърнах внимание, ако колата е постен цвят и няма екстри, е твърде възможно да е била служебна и да е на 3 млн. светлинни години.
П.П. Да не е един монтански Голф тоя, дето си го харесал???
Според мен СДИ-то е кораво, но най-важно е какво ще се прави с него. Ако ще се возиш и ще си вършиш работа, караш пенсионерски и не ти дреме, че движиш с 90 макс. - взимай и карай смело. Цялостно обслужване - около 300 лв. и така.
Ако си правиш сметка да си пъртуваш натоварен, често с много хора, по баири, силен трафик, който предполага изпреварване (което със СДИ-то определено е доста религиозно изживяване) е по-добре ТДИ.
Всяка кола, произведена преди повечето от нас да са били абитуриенти, е потенциален повод за тема "Помагайте братя, имам проблем с ......"(всяка точка е за отделен проблем).
Аз само обърнах внимание, ако колата е постен цвят и няма екстри, е твърде възможно да е била служебна и да е на 3 млн. светлинни години.
П.П. Да не е един монтански Голф тоя, дето си го харесал???
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Всичко е и доза късмет ! Колегата когато тръгне да купува кола , да вземе със себе си и човек който им знае и "кътните" зъбки.Да се покара колата по дупки , следи се за шумове ,работата на мотора как е,пушеци някакви има ли. Да следи за удари ,пребоядисвания и прочие..Фугите на врати и капаци как е . Успех
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Карах 1 година такова голфче(в една тема даже бях псиал доста обстоино).Тва за бягането дето са писали всички горе няма общо с действителността.1.9СДИ е 1.9ТДИ с премахнато турбо и късите скорости на 1.6 бензин.Заради къстите скорости в градът е доста приятна кола и пъргава поне колкото 1.9ТДИ 90 коня.Моторът си е куче - все пак 1.9 ТДИ
.Кофтито са скоростите и ,че извън града е пълен ташак.Хем е слаб на вървеж ,хем гори повече заради късите скорости.
Ако ти трябва непретенциозна градска кола го зимай - макар че тогава идва въпросът защо не вземеш Поло.Ако е само заради цената по-добре събери повече парички за ТДИ.
Обективно погледнато нищо лошо не мога да кажа за мотора ,но това ми беше първата и последна кола без турбо
Обслужването е като на 1.9ТДИ с изключение на това ,че можеш да сипваш малко по-оби8кновенно масло ,ама от 10-15 лева на 10 000 км. едва ли ще забогатееш
.Демек ремъци-ролко....300-400 лева ,а масло,филтри..... 100 лева.Данък-малък,а гражданска - поносима.Каско-символично като за каско-400 лева за да не паднеш под прага за щети.Разход извънградско около и над 6.В гардът малко повече ,но не много
Няма демпферен маховик ,ма има дефектната скоростна кутия от 1,6 бензин
По нандолнище , с попътен вятър и прецакан километраж

Ако ти трябва непретенциозна градска кола го зимай - макар че тогава идва въпросът защо не вземеш Поло.Ако е само заради цената по-добре събери повече парички за ТДИ.
Обективно погледнато нищо лошо не мога да кажа за мотора ,но това ми беше първата и последна кола без турбо

Обслужването е като на 1.9ТДИ с изключение на това ,че можеш да сипваш малко по-оби8кновенно масло ,ама от 10-15 лева на 10 000 км. едва ли ще забогатееш

sam_boha написа:В интерес на истината, освен турбото няма и демпферен маховик (или поне в моето поло няма),
Няма демпферен маховик ,ма има дефектната скоростна кутия от 1,6 бензин

fastgo написа:имам приятел с такъв мотор сди и върви доста добре и набира бързо извън градско правихме 180 с него без да го зори
По нандолнище , с попътен вятър и прецакан километраж

- bkunev
- Автомобил:
- Двигател:
Абе гледам и се чудя на някой хора?!?! Колеги, защитаващи SDI-то, не знам какви дизели карате, какви са ви личните коли. Ама все си мисля, че ако ви сложат SDI и TDI едно до друго ще вземете турбинираната печка. Що говорите глупости?!?! Ако някой се е преебал купувайки си SDI, защо го хвали излишно... на всички НИ Е ПРЕДЕЛНО ЯСНО кое е по доброто!!! Абе как де, запалих малко, за което ще ме прощавате...
Аз съжалих примерно е избързах и си взех 90коня, а не 110, ама като ме питат кое е по добро и препоръчвам 110-ката. Ама здраве да е!
п.с. размихме на човека темата, да ни прощава, ама има мнооого изписано по въпроса
...за мен темата е за ключ да не се дърляме излишно

Аз съжалих примерно е избързах и си взех 90коня, а не 110, ама като ме питат кое е по добро и препоръчвам 110-ката. Ама здраве да е!
п.с. размихме на човека темата, да ни прощава, ама има мнооого изписано по въпроса
...за мен темата е за ключ да не се дърляме излишно
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Търси си ТДИ 110 коня, а ако имаш финансовата възможност търси помпа-дюза 131 или 150 коня, където ще се кефиш на вървеж и напълно ще забравиш за СДИ.
Върни се в “Дизелови агрегати”