Датчик за температура на 1.9 тди пд

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
naiturseniq
Автомобил: VW Passat 2016
Двигател: 2000 TDI 150hp

Датчик за температура на 1.9 тди пд

Мнениеот naiturseniq » Пет 24 фев 2012 13:29

На пасата има един датчкик под тандем помпата (ПД). Когато е извадена буксата (с 4 кабелчета)(в Бг езика май няма дума кабелчета според спелчекера mhihi ) , лампичката на подгревните свещи стои включена около 10сек и когато угасне и запаля , двигателя се изфорсирва сам. Също така на таблото стрелката за температурата не помръдва.
Не че си правя експерименти, но проблема е че тази букса постоянно излиза сама. Не мога да я набутам така че да щракне , явно едната и контра е счупена. В момента съм я вързал с едни миши опашки , така че изкарва сравнително дълго време без да излиза.
Имам два проблема .
1. Как се сменя гнездото където се пъха тая букса , някой сменял ли е ?
2. Колата почна да не вдига над 60 градуса. Може да няма връзка, но по едно време като че ли го забелязах. Утре ще сменям термостат и антифриз и ще стане ясно дали има общо между двата проблема.

lozan_87
Автомобил:
Двигател:

Re: Датчик за температура на 1.9 тди пд

Мнениеот lozan_87 » Пет 24 фев 2012 15:45

Въпросната букса влиза в температурния датчик. Преди 2 севдмици подмених въпросния датчик цената му варира от 15 до към 45 лева в зависимост от производителя, моя беше евтин но работи 17лв. и някакви стотики. Аз имах проблеми с паленето и се оправи работата като го смених вече подгрява когато трябва и си ми показва индикацията на таблото без да се губи на моменти. А относно загряването е нормално да не е до 90 градуса и моя максимум стига до 70 градуса в това студено време само един дигна 90 докато форсирах затънал в една пряспа.

Потребителски аватар
naiturseniq
Автомобил: VW Passat 2016
Двигател: 2000 TDI 150hp

Мнениеот naiturseniq » Съб 25 фев 2012 12:29

Ей сега смених термостата и антифриза, в началото се уплаших че нещо не е както трябва , понеже срелката нещеше да мръдне и да отвори съответно термостата , че да долея останалия антифриз. Но накрая всичко си дойде на местото и за пръв път от 4 месеца закова на 90 градуса :banana . термостата е Бер , антифриза Хепу (42лв общо) Смяната на двора. Източих антифриза през долния датчик за антифриза и през термостата.

Горния датчик работи , просто контрата му е счупена , но сега както съм го вързал е добре. Аз си мислех данеби заради него да не загрява на 90 , но е било термостат.

ей го на датчкиа , интересно как се вади

mita6kiii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mita6kiii » Вто 01 май 2012 21:57

И при мен излезе тази букса,270км карах без показание на температурата scare .Имах абсолютно същите симптоми като на naiturseniq,добре че открих темата му :bowdown та се успокоих малко. Снимката дето е постнал колегата ,също е много важна,че да разбера къде е тоя датчик.
И при мен не ще да се законтри както трябва,но мисля че може да е от раздуто уплътнение(едно оранжево такова), което е във самата букса.А раздуването може да е станало, тъй като имах теч преди време на нафта от тандем помпата.Ако някой се е справил с проблема нека да каже как.

jollycatman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jollycatman » Сря 02 май 2012 18:04

За да законтри трябва да щракне телчето, което се стиска, за да се извади буксата. Ако то е паднало, няма какво да законтри.

Върни се в “Дизелови агрегати”