Странна ситуация? венто 1.9 sdi
Странна ситуация? венто 1.9 sdi
Колеги днес ми се случи нещо доста странно и се питам от каде може би е дошъл проблема.След като цяла зима не съм доливал антифриз в колата може би 5 месеца но съм го гледал и си е бил над минимума,пътувал съм и извън градско доста с по висока скорост,а вчера като се прибирах по магистралата се захамахме с един голф tdi и сигурно 10 км си поддържахме150-170.И ето днес сутринта тръгвам за работа и малко след това бум и ми светна лампата за антифриза,помислих че е няква грешка изгасих колата запалих я пак и пак светна.Слизам вдигам капака гледам казанчето почти празно поогледах за течове от някой маркуч няма вдигнах щеката да не е отишъл при маслото(да не дава господ) не е тръгнах да доливам и събра някаде може би под 500мл.Много ми е интересно каде може би е отишъл антифриза.След това си продължих по пътя загря си до нормално колата никви ядове пипнах маркучите да не са надути имаше си нормално налягане не бяха на балони много чудно някакви идей.Забраих колата е венто 1.9 sdi
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Странна ситуация?
Ако нямаш течове, забеляза ли преди да отвориш капачката за да долиеш антифриз дали капачката не беше хлабава! При мен се получи така, предишния път когато съм доливъл не съм затегнал капачката както трябва и е била леко хлабава и от налягането се е отвила още и е почнала да мята през нея, и когато се прибрах случайно разбрах че е хлабава!
да ти кажа колега не ми направи впечатление но я отвих доста лесно.Може и това да е не се бях сетил, но сега ще я стегна добре и ще наблюдавам какво се случва с антифиза,забелязах че казанчето е станало доста мръсно,не че от това е проблема но преди си беше доста по чисто като я взех колата миналата година.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Здравей колега. Прочетох за проблема ти . Не ми хареса , че казанчето е станало мръсно
Грее ли ти колата?

- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Печка ... той каза ,че не е надувала 

Re: Странна ситуация? венто 1.9 sdi
Не досега никога не е минавала над 90 градуса дори и в най-големите задръствания.Каква идея имаш ти?
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Ами ако капачката за казанчето е здала багажа ( клапанчето е повредено примерно и не държи налягане както е по книга) - няма как да са били твърди маркучите + това и антифриза може да "бяга " оттам.Казанчето дето е станало мръсно обаче....
Това дето не грее е добре .

- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
SDi и TDi вървят рамо до рамо???
Може да тече от някъде и да не си го видял, огледай го хубаво
Може да тече от някъде и да не си го видял, огледай го хубаво

рамо до рамо не но във високите много много турбото го няма толкова след 3200 оборота некаде абе със 170 карахме аз бях зад него с газ до долу и се движехме равно все пак кубатурата си е 1.9.Та иначе открих проблема един много шибан тройник който е със три капсаловани за него маркуча и единият от тях се беше разложил направо и си капеше но днеска си протече ,лошото е че сега го свалих но от никаде немога да си го купя и утре съм пешеходец малко.Винаги има причина за нещо мамка му 

- ventotdi
Браво колега
ПС: TDI - то има пробем.Кажи на приятеля си да направи диагностика

ПС: TDI - то има пробем.Кажи на приятеля си да направи диагностика

Проблема вече е остстранен сам го оправих , но поозирам,че за разяждането на маркуча до такава степен е помогнало и сълзенето на масълце от отдушника на маслото който е в непосредствена близост до маркуча както и сълзенето от гарнтурата на охладителя на маслото,та скоро ще ги оправям и тях 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
А с какъв антифриз караш, колега? С предписаният от завода-производител на колата ли?
Незнам да ти кажа какъв е като я купих си беше с него някакъв червен и тая зима купих пак един червен концентрат да долея.Аз незнам даже каде е опоменато с къв антифриз да се кара
- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
на казанчето за доливане пише Г11- син цвят
- ventotdi
Не мога да разбера нещо. Постоянно чувам различни мнения за това с какъв антифриз да карам по правилно. На казанчето ми пише G11 (колата е 1992 1.9 ТД) , а аз карам с G12 ! Не ми се иска да сменям антифриза,защото чувам само хубави неща за G12 .
Върни се в “Дизелови агрегати”