Здравейте, колеги!
Имам следния проблем: като реша да спирам, натискам спирачката и я задържам в позиция, колата започва да намаля и като намали до скорост около 15-20км/ч се случва нещо странно - педала започва да вибрира леко и се чува звука на abs-a "ззззззззззз", а самия педал леко се помества нагоре. Всичко това се случва в рамките на 2-3 секунди и след това спира аномалията и колата си спира напълно. Това нещо преди ми се случваше има няма веднъж на 4-5 месеца, но сега се случва абсолютно всеки път при намаляване или спиране. Според мен има връзка с манипулациите покрай смяната на носачите (всички) и смяната на ляв преден лагер на главината, които се случиха преди дни, тъй като аномалията се появи за постоянно буквално след излизането от сервиза. Има и друг момент, лампата на ABS-a светва някой път след като се прояви симптома, друг път не светва, или пък светне веднъж и не изгасва докато не рестартирам двигателя, различно е с лампата.
Специално с ABS-a не съм много на Ти. Благодаря за вниманието на всички и на тези, които ще споделят мнение!

Проблем с ABS на Пасат Б5 АФН
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Re: Проблем с ABS на Пасат Б5 АФН
Така както го описваш ми хрумва само едно : разместен датчик на ABS-а. Уви нямам време да ти обясня подробно,но с търсачкта ще намериш всичко необходимо
- policevidin
- Автомобил: VW Golf 3 Modificated
- Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996
bangobango написа:Здравейте, колеги!
Имам следния проблем: като реша да спирам, натискам спирачката и я задържам в позиция, колата започва да намаля и като намали до скорост около 15-20км/ч се случва нещо странно - педала започва да вибрира леко и се чува звука на abs-a "ззззззззззз", а самия педал леко се помества нагоре. Всичко това се случва в рамките на 2-3 секунди и след това спира аномалията и колата си спира напълно. Това нещо преди ми се случваше има няма веднъж на 4-5 месеца, но сега се случва абсолютно всеки път при намаляване или спиране. Според мен има връзка с манипулациите покрай смяната на носачите (всички) и смяната на ляв преден лагер на главината, които се случиха преди дни, тъй като аномалията се появи за постоянно буквално след излизането от сервиза. Има и друг момент, лампата на ABS-a светва някой път след като се прояви симптома, друг път не светва, или пък светне веднъж и не изгасва докато не рестартирам двигателя, различно е с лампата.
Специално с ABS-a не съм много на Ти. Благодаря за вниманието на всички и на тези, които ще споделят мнение!
Колегата по-горе е прав. Това се случва по 3 главни причини.
1. Когато са ти сменили лагера е трябвало да откачат датчика на АБС-а, възможно е и да са го извадили от шенкела и след това да са го сложили обратно, като не са го вкарали докрай (което е малко вероятно защото на 90% се чупи при ваденето) Но го има като вариянт.
2. Имаш луфт в някой лагер (не е задължително луфта да е в предните колела) който променя разтоянието м/у гривната на АБС-а която е закребена на главината (респективно на лагера) и от там когато колата се движи по-бавно, съответно по-бавно отминава момента с голямото разтояние м/у датчика и гривната. (а когато е голямо разтоянието датчика на АБС-а отчита че колелото е спряло а останалите все още се движят и АБС-а отчаяно се мъчи да разблокира колелото) При което В крайна сметка ЕКУто демек компютъра на АБС-а разбира че има нещо нередно в показанията на Датчика и изключва акавиино системата, при което за наш КЕФ генерира грешка в даденият датчик.
3. Някъде има хлабава връзка или прекълцан кабел и от време на време се ШАШАВИ

В крайна сметка щом ти светва лампата на АБС-а значи има грешка, намери някъде ваг-ком и прочети модула на АБС-а и виж в кое колело е проблема.
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Да си сменял каре ?
- BruDoNe
- Автомобил:
- Двигател:
Прецакан датчик на абс трябва да идиш на vag-com да видят кой точно ти е за смяна .. аз имам подобен проблем само, че при мен е само в лампата светка и ми казаха преден ляв за смяна .. 

Върни се в “Дизелови агрегати”