бучене при определена скорост Г2 1991

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
golf_td
Автомобил:
Двигател:

бучене при определена скорост Г2 1991

Мнениеот golf_td » Пон 28 май 2012 17:07

Колеги от известно време като карам с 40 и над 40 до към 70 , 80 се чува много дразнещо бучене в купето , не мога да определя от къде се чува точно, при завои не спира да бучи , единствено спира ако карам с под 40 или над 80 , шума наподобява все едно карам с гуми на Зил. От какво може да е това , колата е на 250 000 км и по скоростната кутия никога не е правен ремонт освен смяна трансмисионното масло (въпреки това скоростите зимата се сменяха трудно особено първа и задна) ,сменял съм и жило на съединител втора ръка (ако изобщо има нещо общо съединителя).И горе долу има ли проблем ако продължа да я карам в това положение поне още 2,3 месеца докато спестя някой лев за ремонт или може да стане по-голяма бела...

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: бучене при определена скорост Г2 1991

Мнениеот samo_pechka » Пон 28 май 2012 20:55

Здравей колега. Сега за скоростите докато не съм забравил - сложи си кач. масло за скор. кутии визкозитет 75W-90 ,смятам ,че ще се оправи превключването :beer ,вероятно се налага и лека корекция за щангата ,щото ти са се поизносили онез пластмасовите втулки .Но на един приятел ги напръсках с Меглио(обезмаслител) и след това обилно с вода и след изсъхване - с течен спрей силиконов ( с масло не става-изпробвано и веднага се наблъска с прах) - голям ефект имаше - влизаха скоростите с едно пръстче :Mr Green Fun ( и маслото обаче да е 75w90).Трябва обаче да си сигурен,че съединителя не повлича и отделя правилно :!: .Сега за шума- колата ти изпада в резонанс и затова е така ,може да е крива гума,дисбаланс,,джанта или амортисьор ( от изпуснал подскача колелото да си е.. родата) :roll: друго не виждам да е ,много е дразнещо наистина :banghead:

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Пон 28 май 2012 21:35

кoлега за маслото - мисля,че съм го сменил с качествено , понеже беше от специален магазин само за такива масла , а и цената му не беше никак малка - мисля че беше около 23, 24 лв за литър (не че това е гаранция, но все пак) , ако не се лъжа ми трябваха само 2 литра или 3 най-много не помня вече , а иначе за другите съвети - ще ги имам предвид ,съединителя - не правя разлика от преди и сега , все един и същ ми се струва.

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:
Двигател: asz++

Мнениеот Freakylol » Пон 28 май 2012 21:36

Колета на моя пасат имаше подобен проблем.. след 40 почваше 1 виене обаче не спираше след 80 а виеше повече и се оказа лагера на предна лява гума на главината.. смених го и всичко е перфектно сега :)

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пон 28 май 2012 21:54

Да и това може да е - лагери предни или задни , само ,че той не намалява много-много звука при по-висока скорост и при завой се променя :roll: Въпреки всичко колегата да провери и този вариант ( особено задните виж - те по- не се влияят в завой ,за разлика от предни -там при завой се променя рязко шума)

Върни се в “Дизелови агрегати”