Вчера на един канал поразглеждах отдолу и забелязах, че на първия джойнт след турбинката е омаслено! Колата си върви, маслото си е в норми! Имам ли основателна причина да се притеснявам?
п.с. между другото предстои ми пътуване до Лондон...

ASZ масълце след турбото!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: ASZ масълце след турбото!
Е нормално пуска си по малко отделни и от картерните си идва по малко 

- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Почисти си турбопътищата и кулера,може да е старо масълце.Наблюдавай нивото на маслото! 

- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
Където е текло пак ще тече... 

- rocky
- Автомобил:
- Двигател:
тва беше гадно 

- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
rocky написа:тва беше гадно
Да.
Все пак го забърши и оглеждай кога ще зацапа пак.
Всички си пускат по малко масълце...ако това те успокоява.
Спасение няма. Чисто ново турбо, изчистине пътища и ако ти покажа, сигурно е по-омаслено от твоето. Разход на масло 0гр.
Омасляването се получи на снадката идваща от към въздушен филтър, горе долу 10000км след смяната на турбото и почистването на пътищата, ми направи впечатление, които ги навъртях за 3 - 4 месеца.
Омасляването се получи на снадката идваща от към въздушен филтър, горе долу 10000км след смяната на турбото и почистването на пътищата, ми направи впечатление, които ги навъртях за 3 - 4 месеца.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Не се тревожи, леки маслени изпотявания са неизбежни. 

- bai_ILIA
- Автомобил:
- Двигател:
решението е нови О-пръстени на мъркучите ако толкова те дразни. мен ме дразнеше и го реших по този начин. с времето заминават и затова почва леко да омаслява, което не значи нищо.
- driver
- Автомобил: diesel
- Двигател:
Изобщо не е нормално да ти е омаслена така цялата компресорна част! Провери тръбичката където идва мазането на турбината дали е стегната добре. Твърде възможно е от там да ти омазва студената част, ако е развалена тръбичката/ конуса. Имамхме вече такъв случай след смяна на турбото, колкото и да се стяга тръбичката сълзеше и омазваше турбото.
Как така го успокоявате че е нормално не знам, това че не ти намалява осезаемо маслото не значи нищо. Такова омазване на турбото от картерните газове със сигурност не е!
Как така го успокоявате че е нормално не знам, това че не ти намалява осезаемо маслото не значи нищо. Такова омазване на турбото от картерните газове със сигурност не е!
- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
Снимка отгоре и ще се разбере.Аз също съм имал проблем с маслената магистрала и всичко ставаше в масло.А неговата изглежда точно така.
Това което е от бързата връзка не е такъв проблем.
Това което е от бързата връзка не е такъв проблем.

- bora_06
- Автомобил:
- Двигател:
driver написа:Изобщо не е нормално да ти е омаслена така цялата компресорна част! Провери тръбичката където идва мазането на турбината дали е стегната добре. Твърде възможно е от там да ти омазва студената част, ако е развалена тръбичката/ конуса. Имамхме вече такъв случай след смяна на турбото, колкото и да се стяга тръбичката сълзеше и омазваше турбото.
аз го имах същия проблем с тръбичката и я сменихме с нова 95лв.беше цената на тръбичката.
- rocky
- Автомобил:
- Двигател:
Гледах за въпросната тръбичка, която смазва турбото , нямаше нищо обезпокояващо. А пък първата връзка, която снимах и забърсъх предния път си беше суха... 
п.с. без да искам някак си я избутах темата

п.с. без да искам някак си я избутах темата

Върни се в “Дизелови агрегати”