01265 - Exhaust Gas Recirculation Valve (N18)
помощ за грешка 01265 Passat b5, 1,9TDI, 110к.с. РЕШЕНО
-
mtm_golf
- Автомобил:
- Двигател:
помощ за грешка 01265 Passat b5, 1,9TDI, 110к.с. РЕШЕНО
Колеги, искам да помоля, ако някой знае какво означава тази грешка да сподели. Снощи вързахме към vag-com пасаторчето с един приятел и изкара тази грешка.
Колата е Passat b5, 1,9TDI, 110к.с.
-
mshbul
- VW експерт

- Автомобил:
- Двигател:
Re: помощ за грешка
Това е за ЕГР-а.
Не съм наясно при какви обстоятелства я дава, но може да не затваря добре и ще ти замърси турбото.
Най-добре го изолирай и запуши маркуча. А за грешката вероятно е в клапана проблема, може и да е буксата или кабелите.
Не съм наясно при какви обстоятелства я дава, но може да не затваря добре и ще ти замърси турбото.
Най-добре го изолирай и запуши маркуча. А за грешката вероятно е в клапана проблема, може и да е буксата или кабелите.
-
Zinoto
- Автомобил:
- Двигател:
Re: помощ за грешка 01265
След 2000г. я дава грешката точно при изолиране!
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: помощ за грешка 01265
На пасат Б5 при изолиране на ЕГР-а, тази грешка ще я даде точно никога.
При електрически проблем излиза въпросната грешка.
Или е откачен ел. клапана или има прекъсване на кабелите.
Грешката ако се трие, може да е стара. Така, че няма от какво да се притесняваш.
При електрически проблем излиза въпросната грешка.
Или е откачен ел. клапана или има прекъсване на кабелите.
Грешката ако се трие, може да е стара. Така, че няма от какво да се притесняваш.
-
mtm_golf
- Автомобил:
- Двигател:
Re: помощ за грешка 01265 Passat b5, 1,9TDI, 110к.с.
Колега, сигурен ли си, че проблема е само електрически? Иначе колата е 98г. Ако не затваря добре дава ли грешка? След доста четене за ЕГР-а разбрах, че няма датчик за положението на клапана, т.е. ако не затваря добре не би трябвало да дава грешка, но не съм сигурен.
-
mtm_golf
- Автомобил:
- Двигател:
Много благодарско 
Днес разглеждах под капака и не успях да разбера кое е ЕГР-а
Трябва ли от него да излиза букса с кабел, или не?
Вече ми е ясно кое е ЕГР-а. След доста ровене по нета разбрах, че N18 е нещо което управлява ЕГР-а с вакуум, т.е. връзката на ЕГР-а с това нещо N18 което на мен ми го изписва като грешка е онова тънко маркуче, което излиза от ЕГР-а. Мисълта ми е дали ако проследя тънкото маркуче ще стигна до N18, където предполагам има жици??? Ако някой знае нещо по въпроса да споделя опит
Аааа и още нещо какво е N18???
Мисля, че открих проблема. Жиците които отиват към клапан N18 са оголени и предполагам дават накъсо, но се намират на кофти място. Благодаря на всички.

Днес разглеждах под капака и не успях да разбера кое е ЕГР-а
Вече ми е ясно кое е ЕГР-а. След доста ровене по нета разбрах, че N18 е нещо което управлява ЕГР-а с вакуум, т.е. връзката на ЕГР-а с това нещо N18 което на мен ми го изписва като грешка е онова тънко маркуче, което излиза от ЕГР-а. Мисълта ми е дали ако проследя тънкото маркуче ще стигна до N18, където предполагам има жици??? Ако някой знае нещо по въпроса да споделя опит
Мисля, че открих проблема. Жиците които отиват към клапан N18 са оголени и предполагам дават накъсо, но се намират на кофти място. Благодаря на всички.

-
mtm_golf
- Автомобил:
- Двигател:
След обстоен преглед установих, че някой нарочно е заголил там жиците и клапана N18 се държи само на единия крепежен болт, а другият липсва. Очевидно проблема не е от заголения кабел, тък като другият кабел си е наред, а наоколо няма нищо метално където да дава накъсо, т.е. възможността за късо е изключена. Следва и въпроса: Как да разбера дали клапана N18 работи, и ако не работи какви са последствията от това, защото колата си върви нормално (или поне не се е променило нищо откакто съм я купил).
- simon
- Автомобил: Hyundai Tucson
- Двигател:
Това чудо ЕГР не ти е много нужно.Попрочети малко има писано из форума.Хвани някой приятел разбирач и го затапвайте(запушете и маркуча)но огледайте защо е пипано там задължително.
-
mtm_golf
- Автомобил:
- Двигател:
N18 не управлява само EGR-a. От него излизат още 2 малки маркучета. Ако N18 не е наред какво ще стане, дали колата няма да върви, дали ще забива, това не знам. Иначе всичко си е наред, върви си, набира си добре до 4000оборота и не забива. Не знам дали изобщо трябва да търся проблем само, защото VAG-COM дава грешка при положение, че колата не си е променила поведението.
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Смени си клапана със нов,струва под 100лв. и е важно да работи!
Оголените жици също ги оправи!
Оголените жици също ги оправи!-
mtm_golf
- Автомобил:
- Двигател:
Ако откача от клапан N18 кабелите и запаля колата, за да замеря дали стига захранване до клапана дали може да стане проблем? Също така мога ли да покарам колата с откачени кабели за да видя дали има разлика и да се убедя, че проблема е в самият клапан. Не искам да сменям клапана без да съм сигурен, че проблема е в него.
- garsona
- Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
- Двигател: ATJ F18B2
Мисля че няма проблем , ама и грешката която цитираш не е цялата - сложи я както я изкарва !
PS : При кратка среща с google излиза за грешката
31-10 - Open or Short to Ground - Intermittent
при мен го имаше същата грешка и проблема беше единия кабел беше прекъснат и се държеше само на изолацията на кабела(при буксата) !
PS : При кратка среща с google излиза за грешката
31-10 - Open or Short to Ground - Intermittent
при мен го имаше същата грешка и проблема беше единия кабел беше прекъснат и се държеше само на изолацията на кабела(при буксата) !
-
mtm_golf
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема вече е отстранен. Оказа се, че и двата кабела са скъсани. Когато извадих буксата, тя ми остана в ръката. Благодаря на всички включили се!!!
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Случайно Андонов се оказа отново прав,а?

Върни се в “Дизелови агрегати”