2 Чипа на 1З?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:
Двигател: asz++

2 Чипа на 1З?

Мнениеот Freakylol » Пет 27 юли 2012 23:01

Преди време както си ровех из мобилето от скука бях попаднал на 1 голф 3 мисля, че беше 1З двигателя и в описанието беше написано, че е с 2 чипа? Според моите познания не може на този двигател да се сложат 2 чипа.. някак си не мога да го проумея и за това питам дали е възможно освен ако е слаган чип и после е слаган друг защото нали на този двигател не е да влизаш в компютъра чрез букса да го променяш софтуерно ми е промяна на софтуера и този софтуер се слагат на някакви схеми, клеми, и аз не знам какво е и съответно се запойват на компютъра на колата?.. а и сега се сетих да питам

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Re: 2 Чипа на 1З?

Мнениеот radi_nrj » Пет 27 юли 2012 23:56

Например на моето Ауди горивни карти, бууст и аванс са на 2 отделни чипа и като се прави чиптунинг се сменят и 2-та. Не съм съвсем сигурен с кой комп е 1З ама може собственика да е присъствал на "чипването" на неговата кола и ако е видял да сменят 2 чипа може би си мисли, че неговата е малко по-чипната от останалите ама не е mhihi mhihi mhihi .

Мой съвет е ако се взима такава кола пипана от неизвестен "майстор" да се искат оригиналните чипове.

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Съб 28 юли 2012 1:58

Моето AHU(сходно с 1Z), а и на приятели 1З бяха с 2 чипа, но това не знaчи , че конските сили са х4 :mrgreen:

Това е причината :arrow: :)

radi_nrj написа:Например на моето Ауди горивни карти, бууст и аванс са на 2 отделни чипа и като се прави чиптунинг се сменят и 2-та.

Quottzot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Quottzot » Съб 28 юли 2012 15:57

Напомни ми за една случка, при която един човек твърдеше че БМВ-то(320i e36) му е с два чипа по 30к.с., като той твърдеше и си вярваше че е 210к.с. :063:

Върни се в “Дизелови агрегати”