Здравейте,
понеже съм малко босичък с автомобилните части, може ли някой да обясни какво е Intake manifold flap и къде се намира това чудо и къде му е ролята.
Почетох доста, но като че ли още не разбрах дали е част от от EGR клапана или е нещо отделно. Преди време сменях ЕГР с нов, но ми се струва че ако тая клапа (IMF) е отделна от ЕГР, VW не са си направили труда да я изчистят и нея. Така че ако е нещо отделно да го почистя.
Доколкото разбрах или е в ЕГР клапана или след него , но нека разбиращите да кажат.
Благодаря!

EGR и Intake manifold flap
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: EGR и Intake manifold flap
колата е ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Клапата за меко гасене на двигателя е т'ва. При моделите до 2004 г. е част от EGR-a и се управлява с вакум, а при следващите е отделен компонент, и е електрически.
колата е пасат б6 2007 2.0 тди. като я тествам с VAG com-a ми се променят оборотите когато е на ON.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Нормално е да ти се променят оборотите, когато тестваш EGR-a. Можеш да видиш дали работи и клапата за меко гасене с VCDS, в списъка с тестовете има такъв. Откачаш маркуча преди EGR и въпросната клапа, пускаш теста и гледаш дали отваря и затваря. Ще ти трябва огледалце. Прави се на загасен двигател.
Благодаря ти много,
тия дни ще я прегледам какво има в нея
за гасенето - гасне си двигателя, по ме притеснява дали отваря нацяло. Правих точно тестовете на тая клапа вчера, затова и пуснах темата. иначе ЕГР се държи добре, а и е чисто нов.
тия дни ще я прегледам какво има в нея

Върни се в “Дизелови агрегати”