Kонсумативи

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
drift
Автомобил: Skoda Octavia TDI
Двигател: AHF 1999

Kонсумативи

Мнениеот drift » Пон 25 дек 2006 9:33

Искам да питам колегите с двигатели 1.9ТДИ 90 и 110к.с. да споделят колко излиза обслужването на такъв мотор(става дума за Голф4),под обслужване имам предвид ролки,реък,филтри-всичко което се сменя при покупка на автомобил втора ръка за да мога да си направя сметка!!

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 25 дек 2006 12:38

Лично при мен разходите бяха такива :
въздушен филтър - 10 лв.
маслен филтър - 8 лв.
филтър купе /климатик/ - 18 лв.
горивен филтър - 8 лв. /35 лв. при "официалните"/; сменям го през смяна на масло - иначе източвам водата /досега не съм имал/
масло - 80 лв. за 5 л. - остава и за доливане /сега взех от Кауфланд за 65 лв. - не знам какво е, още не съм го сменил; уж същото, ама защо по-евтино .../
ремък генератор - 25 лв.
ремък климатик - 15 лв.
ангренажни ролки - 2 бр. са - едната е 80 лв., другата - 60 лв.
зъбно колело за ангренажа на коляновия вал /сменя се през смяна на ангр. ремък/ - 44 лв.
Цените са такива - малко по-ниски, защото ги вземам нещата от приятел, и ми ги дава с минимална печалба. Но са си качествени консумативите.
Само моля да не ме нападате - че не може на такива ниски цени да са качествени - колата си е моя, а не ваша, аз си я обслужвам, с моите пари, а не с вашите; иначе никакъв компромис не правя с безопасността за сметка на качеството и цената. Ако някой се интересува, мога да дам и марките и номерата на консумативите.
Весела Коледа !

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 25 дек 2006 16:23

Ами от 250 до 850лв зависи с колко пари си готов да се разделиш и кой ще ти прави обслужването :) Но колегата kanev направо ме разби с цени за филтри и особено горивния 8лв :shock че те тези дето ги слагат с цедката китайските са по толкова :lol: Последно моя го смених с MANN на цена около 53лв но не мисля да го пипам поне 40000 км както направих с този дето си беше на колата и беше сменен преди да я купя ! Иначе цената на другите филтри ако са MANN са поне Х2 на тези дето ги е писал колегата,маслото от 48лв /Total/ до 90лв /Motul/ карал съм и с двете и не съм усетил разлика. Двете ролки с ремъка са около 200лв /аз съм сменил само ремък/ ако смениш и водната помпа още 150лв. Горе долу това се сещам .

Потребителски аватар
tbs_niki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tbs_niki » Пон 25 дек 2006 17:21

във варна ще ти излезе около 600лв

Потребителски аватар
SMEL
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: AHF 1999

Мнениеот SMEL » Пон 25 дек 2006 17:58

tbs_niki написа:във варна ще ти излезе около 600лв
обади ми се като сменяш друг път-да ти излезе около 450 лв. с труда.

kristian112
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian112 » Пон 25 дек 2006 19:36

Ангренаж+ ролки + ролка климатик + пистови ремъци + труд 320лв (ремъци бош ролки Ина) за маслото там каквото си вземеш горе долу 70-80 лв за масло , маслен филтър и труд.Горивен и въздушен пак зависи от марката на тези не им помня цените но не е нещо фрапиращо.Филтър купе - ако не ти се запотява предното стъкло може да не бързаш да го сменяш! не че не е добре но поне не е наложително като другите неща.погледни още: накладки,спирачни маркучи(много важно!!!) често са понапукани с не е хубаво да се спукат като си скочил на педала и искаш да спреш бързо.по 15-20 лв са! Друго не се сещам за сега.Нека колегите допълнят ако съм пропуснал нещо.Късмет и много безаварийни километри с новата кола!

Върни се в “Дизелови агрегати”