Бензин в нафтата зимно време ?
- gicho76
- Автомобил: VW Golf VI Variant
- Двигател: 1600 tdi CAYC
Бензин в нафтата зимно време ?
Чух от дизелджии че слагат на един резервоар /50-60л/ по 1л бензин зимно време да палят по-лесно. Ако някой има опит или мнение за това нека го сподели.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Re: Бензин в нафтата зимно време ?
Ако си сигурен,че няма вода в бензина - сипвайgicho76 написа:Чух от дизелджии че слагат на един резервоар /50-60л/ по 1л бензин зимно време да палят по-лесно. Ако някой има опит или мнение за това нека го сподели.

- Sara_Bold
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Бензин в нафтата зимно време ?
gicho76 написа:Чух от дизелджии че слагат на един резервоар /50-60л/ по 1л бензин зимно време да палят по-лесно. Ако някой има опит или мнение за това нека го сподели.
Аз лично не карам дизел,но имам поне двама мои приятели,които са ми казвали,че слагат по малко.Така че,давай смело и сипвай

- dani_94
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
веселин написа:Аз сипвам литърgicho76 написа:А колко газ за осветление да сипя на един резервоар /55л./?
А аз в 0.700 мл. газ за осветление слагам и 1 кафена лъжичка нафталин. Той се съдържа във всяка добавка за дизел, за повишаване на цетановото число. Двигателя започва да работи по плътно и равномерно и ти радва ухото. А за вървежа на колата се усеща осезаемо и ти пада разхода с поне 0.500 мл.
Успех, дано да съм ви помогнал

- yossarian
- Автомобил:
- Двигател:
dani_94 написа:
А колко газ за осветление да А аз в 0.700 мл. газ за осветление слагам и 1 кафена лъжичка нафталин. Той се съдържа във всяка добавка за дизел, за повишаване на цетановото число.
Нафталина е ароматен въглеводород с висока детонационна устойчивост и се използва за повишаване на ОКТАНОВОТО число на БЕНЗИНА. Т.е. това дето си го на писал по-горе не само не е вярно, но е и вредно!
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Старите D и TD двигатели са пробвани и издържат на подобни алхимични експерименти - ама TDIyossarian написа:dani_94 написа:
А колко газ за осветление да А аз в 0.700 мл. газ за осветление слагам и 1 кафена лъжичка нафталин. Той се съдържа във всяка добавка за дизел, за повишаване на цетановото число.
Нафталина е ароматен въглеводород с висока детонационна устойчивост и се използва за повишаване на ОКТАНОВОТО число на БЕНЗИНА. Т.е. това дето си го на писал по-горе не само не е вярно, но е и вредно!

- dani_94
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Значи, пред мен стой една опаковка на Хелиос за зимен дизел на която пише:
-гарантиран старт до -25градуса
-по тиха работа
-по добро изгаряне
-изключителна динамика
-по-чиста горивна система
-по-добри смазващи свойства
-намаляване разхода на гориво
Съдържа:нефтен разтворител,смес от соли на нитрирани и окислени въглеводороди,алкилестер полимер, НАФТАЛИН
Това според мен е най-разпространената добавка в нашите бензиностанций.
Та, мисалта ми е, ако съм преписъл грешно от опаковката на Хелиос 15Д, моля да ме поправите.
И да сподела с вас че съм имал Форд Орион чист дизел и съм го изпробвал на него и след това съм си купил ТДИ и съм доволен от резултата.
Та, ще ви помоля първо да опитате и тогава да говорите...
Твърдя че вредно за двигателя няма !!!
-гарантиран старт до -25градуса
-по тиха работа
-по добро изгаряне
-изключителна динамика
-по-чиста горивна система
-по-добри смазващи свойства
-намаляване разхода на гориво
Съдържа:нефтен разтворител,смес от соли на нитрирани и окислени въглеводороди,алкилестер полимер, НАФТАЛИН
Това според мен е най-разпространената добавка в нашите бензиностанций.
Та, мисалта ми е, ако съм преписъл грешно от опаковката на Хелиос 15Д, моля да ме поправите.
И да сподела с вас че съм имал Форд Орион чист дизел и съм го изпробвал на него и след това съм си купил ТДИ и съм доволен от резултата.
Твърдя че вредно за двигателя няма !!!
- yossarian
- Автомобил:
- Двигател:
dani_94 написа:
...смес от соли на нитрирани и окислени въглеводороди...
Koлега, нитроглицерина е сол на въглеводород и азотна киселина, т.е. нитриран въглеводород. А СО2 и Н2О са продукти на окислен въглеводород. С една дума на опаковката на Хелиос са написани глупости. Ти ги преписваш във форума, като добавяш и свое тълкуване че нафталина вдига цетановото число. Някой го опитва и двигателя му се окотва. Не те карам да четеш органичен синтез и горива, но ако погледнеш тук:
http://de.wikipedia.org/wiki/Cetanzahl
http://en.wikipedia.org/wiki/Naphthalene
ще разбереш че нещата не са така както ги мислиш.
И за незнам кой път да кажа. Някой чува или прочита нещо някъде и го плясва във форума независимо дали е вярно или е глупост. И като се направи корекция че това по тези и тези причини неможе да е вярно се получава един типично български абсурд, Он че ми каже на мене че джамот бил чикло!
Форума е за помощ, обмяна на мнения и опит. Като давате съвети мислете, че някой може и да го опита. Това което е минавало на 30+ годишен москвич един съвременен автомобил може и да не преживее.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Върни се в “Дизелови агрегати”