Здравейте колеги,
Имам следното питане:
От доста време имам съмнение в отчитането на разхода от борд комп -а. /двигателя е 1.9TDI ПД/ Вчера ми се затвърдиха подозренията като изминах 480км с 30л. или разход 6.25/100км, а според компютъра трябваше да е 5.4/100км Измерено е до отказ на пистолета да зарежда. Възможно ли е да имам проблем с компютъра?

Проблем с отчитането на разхода Touran 2008 1,9 TDI
- Freakylol
- Автомобил:
- Двигател: asz++
Re: Проблем с отчитането на разхода
Че на борда не може да му се вярва много.. винаги има разминаване от борда и от реалния разход
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Аз не знам, но ми се струва, че за кола 2008г. бордът не би следвало да лъже с такава голяма разлика. То е ясно, че не е точен до грам, но други колеги от форума с по-нови коли твърдят, че са им точни показанията на борда. Това важи особено много ако иде реч за извънградско каране.
За справка МФА на моя кош - Джета Мк2 отчита горе-долу със същата грешка като при колегата и то на градско каране, където го дават сравнително неточен... А разликата от моя МФА до неговото е от земята до небето, в смисъл, че неговото трябва да е в пъти по-точно (понеже то пресмята с помощта на един куп датчици, а моето с помощта на вакуума в колектора)
За справка МФА на моя кош - Джета Мк2 отчита горе-долу със същата грешка като при колегата и то на градско каране, където го дават сравнително неточен... А разликата от моя МФА до неговото е от земята до небето, в смисъл, че неговото трябва да е в пъти по-точно (понеже то пресмята с помощта на един куп датчици, а моето с помощта на вакуума в колектора)

Последна промяна от stefan4o на Пон 23 юли 2012 20:35, променено общо 2 пъти.
- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Явно компютъра мисли,че караш с немска нафта...

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако не се лъжа май и преди и сега се смята по това колко време стоят отворени инжекторите/дюзите и оттам по времето се смята колко гориво е минало.
Иначе колега какво ти пука тъкмо ще шашкаш някои хора колко много им горят колите а пък твоята едва ли не го връща в резервоара
.
P.S. И моя лъже много ама какво да го направя.
Иначе колега какво ти пука тъкмо ще шашкаш някои хора колко много им горят колите а пък твоята едва ли не го връща в резервоара

P.S. И моя лъже много ама какво да го направя.
- filipov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Като допълнение ще кажа, че горивният и въздушен филтър са сменени преди 3000км. Маслото е за пред смяна, но се съмнявам от него да идва такава разлика.
Колеги, да знаете дали борд компютъра отчита разлика в показанията когато климатика е вкл? Ако колата не се движи се покачва с около 100-200 гр./час, но при движение ми се струва, че разхода не се регистрира.
Колеги, да знаете дали борд компютъра отчита разлика в показанията когато климатика е вкл? Ако колата не се движи се покачва с около 100-200 гр./час, но при движение ми се струва, че разхода не се регистрира.
Може да те цаката и на колонката.
ПС: Бордкомпа може да се коригира в рамките на 15%.
ПС: Бордкомпа може да се коригира в рамките на 15%.
-
- Автомобил: Passat B7 2.0TDI DSG
- Двигател: CFFB 2012
С ваг ком може да се коригира отчитането на разхода.В програмата е показана формулата с която да сметнеш колко трябва да е корекционния индекс.Заводски е 100 .По формулата смяташ колко трябва да е новия индекс ,вкарваш го и почва да отчита точно.И аз го имах тоя проблем.При мене трябваше да вкарам 92 но не го прие.Приемаше само кръгли числа 90,80.... Затова го сложих на 90 и сега дава минимално отклонение.
- del21
- Автомобил: GOLF 4 TDI
- Двигател: TDI 99
Ето и моята,когато слизам от с.Бистрица до кв.Дървеница GOLF 1,9 AHF.
Както знаем всички стари дизелджии при спускане на скорост без газ гориво не се впръсква!
А колкото до колегата-дозареждането догоре на бензиностанция е доста относително.Има едно клапанче в гърловината на резервоара,което се натиска .....и т.н. и т.н.

- Прикачени файлове
-
- Изображение0807.jpg (43.66 KиБ) Видяна 755 пъти
- filipov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
tonilom1 написа:С ваг ком може да се коригира отчитането на разхода.В програмата е показана формулата с която да сметнеш колко трябва да е корекционния индекс.Заводски е 100 .По формулата смяташ колко трябва да е новия индекс ,вкарваш го и почва да отчита точно.И аз го имах тоя проблем.При мене трябваше да вкарам 92 но не го прие.Приемаше само кръгли числа 90,80.... Затова го сложих на 90 и сега дава минимално отклонение.
Интересно колега, благодаря за полезната информация

Върни се в “Дизелови агрегати”