Проблем със скорости AAZ
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Проблем със скорости AAZ
Колеги днес сутринта докато карам усетих ,че 3-та влезе трудно и реших за изкарам и пак да вкарам но до там ... лоста се циментира на свободна. Нямам шум от кутията , съединителя е добре . Вдигнах капака да си поиграя и установих ,че нямам проблем да вкарвам скорости от там но от лоста греда . Малко си по играх , ръчках блъсках лоста и то взе ,че всичко си дойде на място.Оправи се ,обаче сега скорости те малко по трудно влизат и се усеща едно триене.Гледах щангите и лостовата система уж добре ама не забелязах нищо не обичайно. Някакви препоръки ? 1,9 TD AAZ
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Проблем със скорости AAZ
Да нямаш нещо разхлабено по "веригата"
Нещо се " мъчи" да "вкара" два "зъба" едновремено . Я виж и онова "топче" пластмасовото с бяла гума облечено( някога) дето е долу, в непосредствена близост до тръбата на ауспуха, самото то е сложено на една Г-образна планка и една ламаринка го пази от тръбата на ауспуха.Това топче с годините "изчезва" оттам
Усеща се и по-голям луфт в лоста ( ако е оттам проблема)

- ventotdi
Да имам луфт в лоста но все още е търпим . Днес като се "циментира " лоста даже и този луфт бе изчезнал .Еми утре ще я кача на канал и ще гледам. А евентуално ремонтен комплект или нещо такова ?
- samo_pechka
При мен ,когато това се случи, ходих в магазин откъдето си вземам с добра отстъпка части. Продава се с Г-образната планка , като чух цената
за едно топче?!Ами планката-какво да я правя?!Отидох в морга и взех от Голф 2 въпросното топче за 5 лева (една нищо и никаква пластмаска
)
Ако е оттам проблема луфта щеше да го има пак ,независимо от ....При теб ще е друга работата май ...да видиш и самия лост ли.. подигни му маншона и го поогледай как е 

ventotdi написа:Да имам луфт в лоста но все още е търпим . Днес като се "циментира " лоста даже и този луфт бе изчезнал ...

-
- Автомобил:
- Двигател:
Като включиш задна светят ли ти задните светлини?
- ventotdi
Да свети. Какво имаше предвид ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
под машинката за задна там дето влизат прътовете от скоростния лост има една гайка, която при мен се беше разхлабила от там шлицевото съединение разбито и в един добър ден се оказах без скорости.Включваше странно и както си иска.Първия признак беше, че задната светлина почна не винаги да свети.
- martin4o_mom4e
- Автомобил: VW Golf II
- Двигател: PF 1988
Ремонтния комплект за лостовата система на голф 3 ( и на голф 2) е 25 лева (+ -) ЦЕЛИЯ КОМПЛЕКТ.
- ventotdi
цената е добра. Не ми остава време да я погледна все още.Сега сменям скорости нормално но много вибрира лоста и луфта почва да ме дразни много !
- samo_pechka
Има нещо разхлабено, ме съмнява. Гледай по-рано я виж , да не се изпозагубят чарколя !
- ventotdi
ей печка , между другото скоро сменях съединител но не аз ,а в сервиз .... да ли може ... да са остави ли нещо да виси ? Ще проверя 

- ventotdi
Днес спря напълно и за постоянно. Едвам влиза 3та и 4та и успях да пребера колата. Страхувам се да не е скоростна кутия ... Не мога и на канал да я кача сега с тази 3та скорост 

- martin4o_mom4e
- Автомобил: VW Golf II
- Двигател: PF 1988
Колега,виж да не са кокалчетата на лостовия механизъм.Тези пластмасовите дето се закачат на щангичките които идват от лоста и влизат в кутията,абе ще ги видиш за какво говоря.Аз така бях счупил на едното контрата и останах без 5 скорост.Не ти трябва канал за това,отвори капака и ще ги видиш намират се под сервото,разклати с ръка да видиш къде какво се случка дали има луфт някъде и откъде идва съответно 

- ventotdi
Откачих изцяло връзката на лоста със скоростната кутия и установих ,че проблема е от скоростната кутия .... съмнявам се за "изберателя" но не съм сигурен.Колата е в сервиз и чакам да видя какво ще кажат .
- ventotdi
излезе,че е някакъв лагер ,които има вземане даване с избирача.Някаква семеринга се е наранила и е допуднала вода вътре от там много ръжда и спекъл лагер.Мястото е почистено и е сменен лагера ... сега скоростите влизат "мазно" .... утървах да сменям кутия