повишено количество масло в картерния отдушник AJM-РЕШЕНО!!!

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
zevsa
Автомобил: VW Passat ALLTRACK
Двигател:

повишено количество масло в картерния отдушник AJM-РЕШЕНО!!!

Мнениеот zevsa » Сря 20 юни 2012 19:15

здравейте!колата е ауди а4 б5 1.9 116hp AJM .протече ми масло от гарнитурата на капака на клапаните като загубата на масло е наистина много за около 100-ина км е около 300-500 мг което е адкси много.теча до колкото можах да го локализирам е като се застане пред колата от ляво от задната страна на мотора близо до тандем помпата.до тук си мислех че ще купя гарнитура и ще я сменя и всичко е ок.проверих в ауто плюс и ми предложиха някаква за 15лв :gruebel:.понеже смених и турбината с друга 2-ра употреба и забелязах при свалянето на моята че има повечеко масло в тръбичката за отдушника на капака към турбото може да се каже че не са пари ами си е лек теч което ме обезпокои.четох каквото можах да намеря в форума но повече се обърквам.някакви идеи относно проблема и решение за гарнитурата защото теча си е сериозен.едиснтвеното което си мисля е че имам прекалено голямо налягане при разпределителния вал от което следствие е протичането.проверявах да не би да е запушен маркуча за вентилацията и си има добра циркулация като надуя с уста. помагайте че с тая кола от началото така ми тръгна на греда и сега съм пак главен герой в поредния филм:(

Последна промяна от zevsa на Пон 30 юли 2012 18:47, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: повишено количество масло в картерния отдушник ???

Мнениеот samo_pechka » Сря 20 юни 2012 19:21

То сякаш не се оттича обратно маслото от главата в картера. Тъй как бъде не може да се събере половин кило масло горе , ако се оттичаше нормално оттам :?: Гарнитурата на главата как е , дали няма начин да се види как е отвора за оттичане ,като се махне капака на главата .

Потребителски аватар
zevsa
Двигател:

Мнениеот zevsa » Чет 21 юни 2012 21:10

днес смених гарнитурата на капака на клапаните(в ауто плюс ми продадоха някаква за 15 лв :roll: ) че течеше много погледнах вътре но несъм толкова грамотен да знам къде да гледам иначе направих някоя друха снимка ако може да се види нещо от тях.отдушника на капака си има нужната вентилация... абе чудна работа.тука ме филмираха че от "О"-пръстените на помпа-дюзите били за смяна и затова правело по голямо налягане при разпределителния вал.тва незнам как ше го проверя?
Прикачени файлове
DSC01013.JPG
DSC01014.JPG
DSC01015.JPG

Потребителски аватар
SCALE
Автомобил: Seat Leon TDI 110 hp
Двигател: AHF 2000

Мнениеот SCALE » Пет 22 юни 2012 7:15

zevsa написа:.....едиснтвеното което си мисля е че имам прекалено голямо налягане при разпределителния вал от което следствие е протичането....:(

Може някоя шийка на разп. вал или лагер да има износени и оттам да "цвърка" настрани и да прави по-голямо налягане под капака. Преди доста време на колега само че с Пежо редовно му изхвърляше маслото през отдушника докато не си оправи разпр. вал и лагерите.

Потребителски аватар
zevsa
Двигател:

Re: повишено количество масло в картерния отдушник AJM

Мнениеот zevsa » Пет 22 юни 2012 16:56

ако можете да видите нещо от снимката вала как ви се струва?

jollycatman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jollycatman » Пет 22 юни 2012 17:14

Колега, сигурен ли си, че гарнитурата, която са ти продали е за твоя двигател? Аз съм със същия двигател и знам, че гарнитурата не е заменяема част, а върви заедно с капака.

Потребителски аватар
zevsa
Двигател:

Мнениеот zevsa » Съб 23 юни 2012 13:30

jollycatman написа:Колега, сигурен ли си, че гарнитурата, която са ти продали е за твоя двигател? Аз съм със същия двигател и знам, че гарнитурата не е заменяема част, а върви заедно с капака.

незнам пич!? отидох в ауто плюс и ги питах дали имат гарнитура и те ми казаха че има 2 вариянта.единия е нова за 300+ нещо лева :screwy а другата е тази която взех за 15 лв.бях много резервиран но нямах време да мисля и я взех.оказа се че като отворих капака гарнитурата която махнах беше същата.та като руслан от комиците и тука има 2 вариянта :lol: да е така още от италия или тука да са я сменяли...за мен е все тая.новата която купих си лепна много добре и засега вече 3-4 ден няма течове.дай боже да се задържи така!

jollycatman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jollycatman » Съб 23 юни 2012 18:58

Варианта за 300+ лева е точно нов капак с гарнитура. Дано тази гарнитура, която са ти дали наистина да пасва и да не пропуска. Ако е така, значи е нещо, което е излязло скоро на пазара.

Jivko7777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jivko7777 » Съб 23 юни 2012 20:04

и на мен ми е интересно каква е причината по принцип в картерните газове да попада и масло или айде повечко масло, което ест. отива на входния въздух на турбината? Просто ми е интересно ако някой има логично обяснение нека каже :)

Потребителски аватар
zevsa
Двигател:

Мнениеот zevsa » Пон 25 юни 2012 16:35

забелязвам че сутрин като запаля и докато минат около 5 минути и я понастъпя малко и почва да ми пищи лампата за маслото и ми показва в червено че трябва да се долее а масло си има даже над максимума?да не би да има някаква връзка всичко това?маслото е мобил 5в30 за помпа дюза като с него са минати около 3000км но една година става следващия месец от както е наливано при смяната.тая маслена помпа да не би да трябва да се почисти или? давайте предположения че ще почакам още доста докато събера парици да отскоча до ифидик в варна :beer

Потребителски аватар
aliyatin.com
Автомобил: HONDA CR-V
Двигател: 2008

Мнениеот aliyatin.com » Вто 26 юни 2012 20:32

Колега данеби да ти се е качило нивото на маслото вследствие на изтърване на О-пръстените?Тогава маслото се разрежда с нафта и при това топло време може и да ти светне лампата!Пробвай маслото на мирис-дали мирише на нафта.Ако мирише-си за смяна на О-пръстени на дюзите!Преди това колата харчеше ли масло?Като си сменял маслото нивото толкова ли е било или сега се е повишило?

Потребителски аватар
zevsa
Двигател:

Мнениеот zevsa » Вто 26 юни 2012 22:26

от както смених турбото(проверено в унитех турбо варна и ми казаха че не тече масло от него) нивото си седи на макс,а по въпроса с нафтата в маслото имам някакви съмнения че понамирисва на нафта което май се оказва кофти вариянт.някой ако е сменял тея "0" пръстени такава чудесия да пише колко е ремонтния компект за 4-рите дюзи и за труд че да се приготвя

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Вто 26 юни 2012 22:26

Зевсе,измери си налягането на маслото :!:

Потребителски аватар
aliyatin.com
Автомобил: HONDA CR-V
Двигател: 2008

Мнениеот aliyatin.com » Сря 27 юни 2012 6:07

viewtopic.php?f=24&t=312217Колега в тази тема има и цени и възможни проблеми с които можеш да се сблъскаш след отварянето на капака на главата!Дано да минеш леко!

Последна промяна от aliyatin.com на Сря 27 юни 2012 20:24, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
zevsa
Двигател:

Мнениеот zevsa » Сря 27 юни 2012 19:49

дали има логика с мислите ми? ако нафтата се смесва с маслото не би ли трябвало маслото да си губи свйствата и затова зумера и лампичката да се задействат?

Върни се в “Дизелови агрегати”