Проблем с вървежа 2001 Seat Vario ALH РЕШЕН

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
zahri-emin
Автомобил: Seat
Двигател: ALH

Проблем с вървежа 2001 Seat Vario ALH РЕШЕН

Мнениеот zahri-emin » Нед 29 юли 2012 17:41

Колеги , ще се опитам да го обясня обстойно за проблема който се роди В събота :horror: :horror: .
Вчера както си карам и излизам от населено място, на трета предавка с 40км/ч и като реших да натисна газта, колата не реагира. Включих на втора, пак газ и отнова не иска да набере. След това малко на свободна изфорцирах включих на втора и вече пое. Тръгна но няма нищо общо с преди.
Включих компа и ето какво изникна:

Изображение

дали наистина след смяната на този дебитомер, ще се оправят нещата? :roll: Казвайте колеги, че то ся все едно карам с ръчна :cry:

Вечерта реших малко да дам яко газ на място. Колата работи на 5000 оборота няколко пъти и след като тръгнах имаше усезаема разлика във вървежа. Днес отново е закачих на компа и пак същата грешка. След това малко е поразходих и направих лог файл в движение, ето какво показва той:
http://dox.bg/files/dw?a=769769f442
Някой може ли да го коментира :roll: :?:
Приемам съвети, особено от патило :!:
Възможно ли е от запушена турбина да ми дава такава грешка или няма място за съмнение, щом иска друг дебитомер значи е това :roll:
А и ако посъветвате за по- евтин вариант от този 200 лв но да си е на bosh,разбира се, ще много добре :) .
Благодаря предварително!!!

Последна промяна от zahri-emin на Сря 01 авг 2012 16:21, променено общо 1 път.

Станимир 45
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с вървежа

Мнениеот Станимир 45 » Нед 29 юли 2012 20:07

Дръпни му буксата на дебитомера и виж има ли разлика ,ако няма можеш да си сигорен ,че е от него.

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Re: Проблем с вървежа 2001 Seat Vario ALH

Мнениеот juve » Пон 30 юли 2012 10:04

ами то като гледам лога му ( даже и да не го е правил както трябва на пълна газ и т.н ) дебитомера му дава заместващата стойност 550 - все едно го няма...така че и да го извади или не - той е като "изваден" в момента...аз затова го посъветвах да види да не би да има скъсан някакъв кабел или увиснал пин в куплунга...такива неща..преди да се накисне като мен... ;) а може и да е заминал - не е невъзможно и това ... :012:

zahri-emin
Автомобил: Seat
Двигател: ALH

Re: Проблем с вървежа 2001 Seat Vario ALH

Мнениеот zahri-emin » Сря 01 авг 2012 16:21

Ето го и решението:

Изображение

Чисто нов дебитомер- оригинален на bosh - 188лв.

Значи колата си е както преди. Но имам едно запитване! Направих нов лог и ме интересува дали всичко е ок?
разгледайте:
http://dox.bg/files/dw?a=abaf9e9d73

Малко пояснения, значи при самия лог не през цялото време съм бил с пълна газ, по - простата причина,че при нас ни идват малко в повече завоите :lol: !
На трета направи 120 км след това 4 та 130-135 и това беше.
За мен си ми върви добре, по същия начин от как съм я купил.
Всичко добро и безаварийно по осеяния с дупки път по бг!!

Върни се в “Дизелови агрегати”