Здравейте.От една бензиностанция в Пазарджик, имам възможност да сипвам ЧЕРВЕНА нафта, на АFN мотор на Пасат б5. Казаха ми,че била за селскостопански машини... Въпроса ми е дали на AFN ще му понесе такава нафта, защото не съм карал с такава никога и нямам наблюдение.Не е от влакове и така на татък.Дали разликата е просто в цвета или и в качествата и.Нека ако някой има такъв опит да изкаже мнение и как се отразява на двигателя.
Извинявам се ако има такава тема или мястото и не е тук, но ме интересува много
P.S ако има колеги от Пазарджик да пишат на лично за мястото и цената, има и обикновена нафта на добра цена.

Гориво за АФН
-
- Автомобил: Volkswagen Passat
- Двигател: AFN 1998
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Re: Гориво за АФН
Просто е оцветена в червено - нищо и няма на нафтата !!! 

- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
По-принцип тези мотори като този и AHF са малко капризни на нафта, ама наливай, ще разбереш ако стане нещо 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Sashko_Trg написа:По-принцип тези мотори като този и AHF са малко капризни на нафта, ама наливай, ще разбереш ако стане нещо
Пълни простотии са това,че са капризни към нафтата.Това са най идиото устойчивите дизелови двигатели на VAG.Сипвай нафтата и карай няма какво да стане.
- pEsHkyY
- Автомобил: VW Passat B5 1998
- Двигател: AFN++++
Sashko_Trg написа:По-принцип тези мотори като този и AHF са малко капризни на нафта, ама наливай, ще разбереш ако стане нещо
Капризните са от AFN нагоре

- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Може и така да е, извинявам се за което.
-
- Автомобил: Passat B7 variant
- Двигател: CFFB
Доколкото знам в България все още няма нафта за селскостопански машини както е в Гърция.
Червената нафта в България се води за отопление и е под надзора на митницата (това го знам, защото ползваме в завода такава).
Разликата с евродизела, е че има повече парафини в нея и няма никакви добавки, които слагат по бензиностанциите.
Според мен за АФН няма грижи да се кара с тая нафта, но е хубаво да я смесваш с нормална, особено зимата, защото тази замръзва доста по-бързо от другата.
Червената нафта в България се води за отопление и е под надзора на митницата (това го знам, защото ползваме в завода такава).
Разликата с евродизела, е че има повече парафини в нея и няма никакви добавки, които слагат по бензиностанциите.
Според мен за АФН няма грижи да се кара с тая нафта, но е хубаво да я смесваш с нормална, особено зимата, защото тази замръзва доста по-бързо от другата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
И в Гърция няма за селскостопанските машини нафта и там е за отопление,а не така като си мислят повечето хора.Ако е за селскостопанските машини,защо нафтата я има от средата на Септември до Края на Април ,а летните месеци липсва? Замислете се и ще се сетите лесно за какво е и там.НА голфа съм изгорил най малко 3-4 тона такава нафта за 2 зими.И спокойно мога да кажа ,че с нея разхода ми е около 700-800мл по малко отколкото с нашата нафта.
- garsona
- Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
- Двигател: ATJ F18B2
Един комшия си кара Туарана на червена нафта (за отопление) и бомба-дюзата си фърка проблем , вие за старите AFN-двигатели се кахърите 

-
- Автомобил:
- Двигател:
аз лично моя го карам с каква ли не боза вече 2 години.
За това време не повече от 10 пъти да съм стигал до бензиностанция.
Нямам ядове,върви и си свирка.
За това време не повече от 10 пъти да съм стигал до бензиностанция.
Нямам ядове,върви и си свирка.
- hristodj
- Автомобил: golf 3 kombi
- Двигател: AHU 97
- Контакти:
Всичко до преди помпа дюзата върви с квото му сипиш. 

-
- Автомобил: audi a3
- Двигател: asz+brezel
aleksiev21 написа:Здравейте.От една бензиностанция в Пазарджик, имам възможност да сипвам ЧЕРВЕНА нафта, на АFN мотор на Пасат б5. Казаха ми,че била за селскостопански машини... Въпроса ми е дали на AFN ще му понесе такава нафта, защото не съм карал с такава никога и нямам наблюдение.Не е от влакове и така на татък.Дали разликата е просто в цвета или и в качествата и.Нека ако някой има такъв опит да изкаже мнение и как се отразява на двигателя.
Извинявам се ако има такава тема или мястото и не е тук, но ме интересува много
P.S ако има колеги от Пазарджик да пишат на лично за мястото и цената, има и обикновена нафта на добра цена.
Моя харесваше повече червената,един приятел с помпа-дюза също каза че неговата върви по приятно с червена,такаче сипвай,това куче гори всичко олио,изгоряло масло и кво ли не....
- MAKAROW
- Автомобил:
- Двигател:
Толкова са капризни,че от 2 години си карам афн-на на олио и нищо му няма.А вие за няква нафта се чудите.....
Върни се в “Дизелови агрегати”