Странен теч на антифриз-АФН мотор.

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
mili 75
Автомобил:
Двигател:

Странен теч на антифриз-АФН мотор.

Мнениеот mili 75 » Вто 14 авг 2012 18:01

Колеги, днес понастъпих колата малко на магистралата и известно време след това примерно половин един час каране ми светна лампата на водата.Отварям капака и гледам казанчето празно и долу кората мокра.Налях към литър и половина вода и продължих за около 5-6 километра нивото не помръдна и няма видими течове нито при работещ двигател, нито като престоя колата на място.Досега нито съм имал проблеми с намаляване на антифриза, нито съм доливал.Водата в казанчето не се цапа, нивото на маслото не се е повишило.Имам съмнения нещо около термостата, защото видях бели следи по картера, но ми е по-интересно, как така в един момент ще протече и ще изхвърли литър и половина вода и след това няма да се вижда никакъв теч.Благодаря ако някой е имал подебен пробелм и сподели от какво е било.

mladeja
Автомобил:
Двигател:

Re: Странен теч на антифриз-АФН мотор.

Мнениеот mladeja » Вто 14 авг 2012 18:49

Аз съм с АХУ мотор но имох сходен проблем.Първо - теч от водната помпа - фибър.Бе подменена цялата предна част с турбината.После един гаден теч от един тройник - оказа се че маркуча е станал на пласт маса и като хване дамар си тече яко после спира и така нататък докато оправя и този проблем.

toshuu
Автомобил:
Двигател:

Re: Странен теч на антифриз-АФН мотор.

Мнениеот toshuu » Пет 17 авг 2012 8:45

Аз наскоро смених тройник от водната помпа към термостата и масления охладител. В началото на мене ми губеше по малко докато един ден не ме изненада неприятно. Хубаво погледни съединенията и връзките. Сега може и да спре да капе, тъй като системата е под налягане и температурна разлика, която променя свойствата на маркуча. Може като си спрял, ако е имало дупчица да се е запушила. Оглеждай се като цяло, то ако е тръгнало пак ще се обади. Ти си с кора и дори и да има теч, само по нивото в казанчето може да усетиш, но ако е малък теча ще отнеме време за да го установиш.

Хубаво е да си сложиш антифриз, ако си още с вода.

Върни се в “Дизелови агрегати”