Здравейте,
Колата е Голф 3, 1.9 TDI, 110 коня.
Първо моля да ме извините за слабата техническа подготовка, която имам.
Имах следния проблем - колата леко ми загряваше в града. И по грешка включих маркуча който беше изваден (черен като вакуумите), който излиза изпод кората на мотора, вместо да го включа в джаджа с 2 тръбички едната беше извадена, откъдето явно беше излязъл (мисля, че тая джаджа е термостат - пада се вляво някъде долу между голямата тръба и мотора), вместо това го включих във тръбичката, която е за вкарване на свеж въздух в турбото.
И разбира се след тази моя намеса колата не вървеше, особено по баирите, карах я така от София до Правец и там оправих проблема. После се пооправи, но ми се струва, че пак не върви като пушка, както знам, че може да върви. Освен това след този случай турбото не го чувам да свисти особено ясно, имам чувството, че не надува достатъчно или поне не винаги. Като я карах последно извънградско ми се струва, че по едно време това турбо заработи както си трябва и се усети приток на мощност.
Според мен едва ли е зацапана геометрия, защото до скоро вървеше доста добре, а и не е карана градско толкова много.
Възможно ли е да са се появили след това някакви грешки, които да пречат на оптималната работа на турбото?
Може ли да съм повредил нещо N75 или пък турбото, с това че бях вкарал онзи маркуч в тръбичката за свежия въздух на турбото?
Може ли да е от запушен ЕГР, моя май не е пипан отдавна? Има ли тема за чистене на ЕГР, къде се намира и пр?
Моля за мнението ви и предварително ви благодаря.
Николай

Питане по турбо на Голф 3
-
- Автомобил:
- Двигател:
- iavor89
- Автомобил: Golf AFN
- Двигател:
Re: Питане по турбо на Голф 3
Маркучето не е за свеж въздух, Н75 управлява турбото чрез вакум. Щом маркучетата се вадят може да им е дошло време за смяна, и затова да не варви. Направи и диагностика при някой който разбира, от тук никой не може да ти каже.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Питане по турбо на Голф 3
Ти май си с външен МАП сензор, ако е така провери мъркучето от колекторите до компютъра и вътре в компютъра!
Върни се в “Дизелови агрегати”