Помощ за ремонт в Пампорово
Помощ за ремонт в Пампорово
Колеги, скъсах жило на газта на пасат - за щастие точно пред хотела в Пампорово, където съм отседнал. Къде да търся помощ тук - имате ли идеи за човек в Смолян или Чепеларе, който може да го смени (на място или да изтегли колата до сервиза си), като се има предвид, че утре е петък, последен работен ден за седмицата вероятно! 

- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Помощ за ремонт в Пампорово
Колега модел поне кажи за пасата.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Кое жило
? AFN?
Поогледай, може да не е нещо сложно, дано да имаш някой друг инструмент
.

Поогледай, може да не е нещо сложно, дано да имаш някой друг инструмент

Сам не мога да се справя. Ако някой знае сервиз или монтьор от района, да помогне.
-
- Автомобил:
- Двигател:
svik написа:1.9 TDI (AFN) Passat 97 г
Това помпа с електроника и няма жило на газта а компа следи по педала колко си натиснал газта.Имаш друг проблем.Няма ли някой колега ,който да иде с един ваг за да виде за какво иде реч?
- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
В крайна сметка какъв е проблема,ясно е,че тук няма жило 

Е, съвсем ме уплашихте, чу се звук като скъсана опъната жица и педалът хлътна до дъно, като го дърпам нагоре - няма тяга, пада обратно до основата. Мислех, че е с жило, на предни коли (по-стари ест.) ми се е случвало същото. 

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Като е запален мотора на какви нулеви обороти седи?
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Наведи се (дано не си 2м висок и 150кг мъжага
) и виж отдолу какво става около педала за газта. Явно нещо механически се е прецакало. Както каза колегата ако оборотите ти са нормалните за празен ход, значи компа приема педала за изправен електрически. Ако не може да се оправи на място механическия проблем, трябва да се намери от къде да се разкачи електрически педала за газта (той е един потенциометър всъщност), тогава хората от VAG казват, че оборотите се вдигали автоматично и можеш да си караш .... без да подаваш газ, едва ли ще е голям кеф все пак
.

Да, на празен ход оборотите са нормални. Монтьорът ми от Варна по телефона каза, че вероятно педалът е счупен, но трябвало да го сваля, за да видя точно кой вид е. Според него не е достатъчно само по година и модел да се търси нов. Тук като разпитах и от хотела звъннаха в Смолян, се оказа, че в Смолян няма да намеря такава част, а евентуално в Асеновград. Дори и да успея да подкарам колата някакси, не ми се мисли как ще стигна на ход до Асеновград с тези завои и дали въобще ще стигна. Не мога да разкача педала - явно трябва да се свали долната част на таблото, нямам и подходящи инструменти. Отдолу като гледам сякаш педалът е разделен с основата си, но дали е счупен или разкачен не мога да видя и да преценя. В хотела човекът от поддръжката вика, че може да ме свали в Смолян в 5 часа, обаче ако не го направели там, нямало как да се върна повече по баирите нагоре към Пампорово и по-добре било да намеря първо частта според него. 

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Ако успееш да разкачиш датчика на педала, оборотите на нулев ход ще се качат и ще можеш да караш без педала на газта. Аз не съм го човъркал, нека някой колега цъкне снимка как се разкача на пасат!!! 

Благодаря за това инфо, ако някой може и да покаже как става със снимка или поне да обясни подробно как да го разкача, ще е супер.
Колата е с потенциометър и стои над педала на газта. Има жило, което е закачено на педала, дълго около 12 см и чрез дъговиден механизъм управлява потенциометъра. Сваля се педала от неговата конзола, откача се жилото от него и тогава се откача и от потенциометъра. При теб най-вероятно се е скъсало 

- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
Ако измислите как да стигнете до Асеновград, мога да помогна с намирането на проблема и евентуално педал, но от Голф 4(предполагам е същия) 

Върни се в “Дизелови агрегати”