Колеги здравейте.Значи става дума за колата от подписа ми.Преди 10 дена ходих на море и на отиване точно да задмина една кола по еднолентов път и колата влезе в някакъв режим и няма набиране.Викам какво стана, явно турбината се прецака.Спрях, загъсих колата и е запалих отново и проблем нямаше.Така ми го направи и на връщане от морето.А да подчертая ,че веднъж съм рециклирал турбината вече, но беше преди 3-4 години.След тоя проблем реших да я закача на ваг-ком-а.Като влезнах в двигателя показа следната грешка:
17965 - Charge pressure control
P1557-35-10 - Positive Deviation - Intermittent.
Дали някой от вас е имал същият проблем и как го е решил?Да ми препоръчате нещо с , което да оправя тоя проблем?Мерси предварително.

VW Golf IV 2000г. AJM губи мощност изведнъж
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Колата губи мощност изведнъж.
Това е нещото
,което ще ти оправи колата memberlist.php?mode=viewprofile&u=11, а като напишеш в търсачката забиване губи мощтност ще се очудиш колко семки и бира ще ти трябват за да ги прочетеш всичките теми.

- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=topics&keywords=%2B%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5++&fid%5B%5D=24
Писано е много пъти,решение на проблема има!!!
Писано е много пъти,решение на проблема има!!!

- Vask0
- Автомобил: VW Arteon
- Двигател: CUAA
от това което разбрах или турбината пренадува или този клапан H75?маркучите съм ги проверил, че всичко е окейк по тях. 

- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Вакума провери ли го,актуатора,геометрията движи ли се свободно! 

- Vask0
nasko1978 написа:Вакума провери ли го,актуатора,геометрията движи ли се свободно!
вакумите всичките съм ги проверил.няма проблем с тях.ще сваля турбото направо да видя как седят нещата...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Чак пък да сваляш турбото... раздвижване на актуатора и магистрално каране.
- Vask0
Zinoto написа:Чак пък да сваляш турбото... раздвижване на актуатора и магистрално каране.
колега това ми го прави само като карам извънградско.в града никога не ми се е случвало да направи така.почти всяка седмица карам по 10 км на 3000 оборота да може да изчисти малко турбината.в града не ми се е случвало да влезне в тоя режим.само по магистралата на връщане от морето и на отиване ама тогава изпреварвах по еднолентов път

- ДАНЧО
- Автомобил: Audi A4 B6
- Двигател: AVB 2003
А пробвал ли си да върнеш предавката ,като ти го направи това ?
Какво се случва тогава?

- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Vask0 написа:nasko1978 написа:Вакума провери ли го,актуатора,геометрията движи ли се свободно!
вакумите всичките съм ги проверил.няма проблем с тях.ще сваля турбото направо да видя как седят нещата...
Вакуум не се гледа ,а се мери!!!

- Vask0
ДАНЧО написа:А пробвал ли си да върнеш предавката ,като ти го направи това ?Какво се случва тогава?
да пробвал съм никакъв ефект.все едно колата е без турбо

- Vask0
nasko1978 написа:Vask0 написа:nasko1978 написа:Вакума провери ли го,актуатора,геометрията движи ли се свободно!
Вакуум не се гледа ,а се мери!!!Другите неща можеш да ги провериш и без да сваляш турбото ,ама ако си толко мераклия,действай!!!
имах предвит,че съм гледал никъде не е скъсано и тн.не съм ги мерил , ама то ако имах проблеми с вакумите нямаше ли на диагностиката да ми го изпише или не?
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
При градско каране - рядко излиза тоя проблем с пренадуване, излиза при първото по-сериозно "изрязване" под товар( на баир прим. ,при изпреварване...и т.н.).Ако не ти е "наред" вакуума- нищо не ти изписва . Причини : маркучета нацепени ,еднопосочни клапанчета прецакани-задръстени,Н75 , вакуум помпа ( рядко, усеща се и по спирачките - стават по-твърди). Наско ти каза какво да провериш 
+1nasko1978 написа:Вакума провери ли го,актуатора,геометрията движи ли се свободно!

- Vask0
акутатора се движи свободно.мисля,че има добър ход

смених калапанчето на агеера с това на турбото да видя дали ще продължи да го прави тоя проблем

смених калапанчето на агеера с това на турбото да видя дали ще продължи да го прави тоя проблем

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега ако искаш ела до овча купел зад нов български да ти оправим проблема.Тел ми е 0886799569 Стоян.Тази грешка ти е от пренадуване от недобро управление на ваком системата и актуатора.
Върни се в “Дизелови агрегати”