Rabbit_TDI написа:При наще коли и то дизелови турбо-лаг-а е в главите на разни болни мозъци.Разликата е в някви милисекунди до секунда което е смешно.Осезаем турболаг и турбокик има при коли с "спортно" настроени турбини.Просто някой мотори са "кофти" направени и реагират мудно и хората си мислят че това е от турбо-лаг.Преди е пушила щото е влизало повече гориво отколкото въздух/богата смес/,като си сложил кулера въздуха се е увеличил-сместа е обедняла и съответно не пуши.
За кой пореден път са изказваш неподготвен

Как се е увеличил въздуха,като не е пипнал турбината,а още по-лошо сега има допълнително съпротивление от кулера.Кулера предназначението му е да свали температурата на постъпващия въздух в цилиндрите от около 120 градуса на около 80 градуса,като по този начин въздуха е малко по-богат на кислород,което е и компенсирало лага,който няма как да не се получи при толкова дълги маркучи от турбината до кулера и обратно.Колега мога да се съглася с теб,ако ми кажеш конкретни данни примерно колко максимална скорост си правил преди/след тази интервенция без да си пипал нищо друго(центровки,гориво и др.) Аз лично мисля,че си внушаваш след наистина много и упоритата работа,която си свършил по-колата,но повярвай ми турбината на тези мотори не надува толкова много за да прегрее постъпващия въздух

и да има чак толкова належаща нужда от охлаждане.