Сеат толедо 1.9 90 к.с. AHU 97 Проблем със налягане на масло
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Сеат толедо 1.9 90 к.с. AHU 97 Проблем със налягане на масло
Здравейте,не видях подобна тема по моя въпрос.Ходих тия дни до гърция и се получи кофти ефект.Лампата на маслото присветна за част от секундата и зумера изпищя.Така няколко пъти на отиване първите 1200км и още толкова пъти на връщане следващите 1100км.Като присветна първия път спрях и купих литър масло 22 евро литъра
синтетика 5/30 а аз съм със полу 10/40.Налях половин литър макар да се оказа после че няма нужда.Та проблема се явява когато колата захапе лек баир и турбото отиде на макс и така се задържи няколко км без значение ден или нощ е.Темп. по борд на маслото макс 80гр.Моята теория е че или маслото му пада вискозитета и заради износена маслена помпа пада налягането,или датчика за налягане не работи както трябва.Един път съм го сменял че се беше пробил буквално и течеше масло от буксата му.Двигателя е AHU с чип е.Тук във бг не е правила такова нещо то не че има и къде да го направи де.

- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем със налягане на масло??!!
Смени си маслото по най-бързия начин и после си разсъждавай колкото си искаш.
Свали си картера и то почисти,а после мисли за датчик.
Свали си картера и то почисти,а после мисли за датчик.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем със налягане на масло??!!
Измери налягането.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Re: Сеат толедо 1.9 90 к.с. AHU 97 Проблем със налягане на м
Колко трябва да е налягането?И меренето на място е едно а проблема не е на място.Каква е връзката с максималното налягане на турбото,което при по ниско налягане няма проблем?Маслото беше на около 6000 км тогава,карал съм и по 12000 км и не е имало такъв проблем как точно сега маслото ще се скапе.За 10к км в най лошия случай пада до минимума в най добрия до средата.Мисля да сменя маслото но да отида на място където го изсмукват със вакуум,белким махнат ако има нещо на дъното на картера.
- boreto1977
- Автомобил: passat 3BG T4 Caravelle syncro
- Двигател: AVF 2003 ACV 2001
Re: Сеат толедо 1.9 90 к.с. AHU 97 Проблем със налягане на м
Мери налягането ,както ти каза мунс61 ,всичко друго е загуба на време и пари
Налягането на маслото при изправна маслена система е около 2 бара при 2000 об. и около 0.8-1.0 бар на обороти .Това при напълно загрял мотор

Налягането на маслото при изправна маслена система е около 2 бара при 2000 об. и около 0.8-1.0 бар на обороти .Това при напълно загрял мотор
Върни се в “Дизелови агрегати”