от 1.9TD към 1.9 TDI 1Z или ?
- AsCoLeXuS
- Автомобил:
- Двигател:
от 1.9TD към 1.9 TDI 1Z или ?
Колата е Венто 1.9 ТD AAZ но срещна най накрая с тая прословута шайба и сега мисълта ми е понеже неискам да видя повече този мотор какво ще ми трябва оссвен TDI мотор скоростна кутия компютър инсталация педала за газта ? и по лесно ли би било да го направя бензиново вентото вместо TDI ?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: от 1.9TD към 1.9 TDI 1Z или ?
Най-лесно на части и купуваш Венто с ТДИ. И най-евтино освен това 

- AsCoLeXuS
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:Най-лесно на части и купуваш Венто с ТДИ. И най-евтино освен това
На работа съм няма кой да се разправя за продаване на части пък и купето ми е перфектно искам само мотора да сменя но незнам дали ако е с бензинов ще е по лесно..
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
И в двата случая ще имаш променя в инсталацията и ако имаш къдърен майстор да ти я направи си слагай ТДИ-то.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Ако нещата опират до майстори и пари за монтаж/демонтаж на мотор, нареждане на инсталация и т.н. доработки ще ти излезе солено, като прибавим и цената на мотор+скорости не зная дали сантименталната стойност на колата ти ще оправдае средствата. Ако все пак решиш да го направиш по-добре си вземи ударен автомобил, за да може да си прехвърлиш всички нужни части, а остатъкът да го дадеш на сплав-комерс и да си върнеш част от парите 

- AsCoLeXuS
- Автомобил:
- Двигател:
да решил съм да взема ударено ТDI сам ще си пусна новия мотор в коша и само ще го закарам да ми сменят инсталацията и механизма за педала на газта при познат жичкаджия.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Не е съвсем лесно , но става ! Намери си цяла кола за донор . Ще ти трябват доста неща
. Най-лесния вариант е само мотор от ТДИ (гол с дюзи) и от твоя си прехвърляш ГНП ,турбо , съединител,алтернатор,стартер и т.н. . Колата става приятна за каране. Ще има липса на тяга (мощност) в по-високите обороти (след 3000-3200 ). С леки доработки се компенсира донякъде проблема , но не се изключва на 100% . Мотора "спира" да грее. И пали от раз на минусови температури даже и без подгр.свещи
.

- AsCoLeXuS
- Автомобил:
- Двигател:
samo_pechka написа:Не е съвсем лесно , но става ! Намери си цяла кола за донор . Ще ти трябват доста неща. Най-лесния вариант е само мотор от ТДИ (гол с дюзи) и от твоя си прехвърляш ГНП ,турбо , съединител,алтернатор,стартер и т.н. . Колата става приятна за каране. Ще има липса на тяга (мощност) в по-високите обороти (след 3000-3200 ). С леки доработки се компенсира донякъде проблема , но не се изключва на 100% . Мотора "спира" да грее. И пали от раз на минусови температури даже и без подгр.свещи
.
Незнам дали кутията ми от AAZ ще издържи или конете пак си остават същите малко ме съмнява заради дюзите.
- blade84
- Автомобил: Vento
- Двигател: AAZ
А тая кутия на AAZ е с по къси предавки от ТДИ и дали ще се хване на мотора, съединителя разбира се трябва да се смени.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
AsCoLeXuS написа:Незнам дали кутията ми от AAZ ще издържи или конете пак си остават същите малко ме съмнява заради дюзите.
Еми той мотора не става 90 коня с мех.помпа от AAZ , остава си по-слаб даже ( във високите обороти) поради липса на дебит от ГНП-ето . Дюзите трябва да са от 1Z а не от AFN! Няма такава опасност , да строши скор. кутия .Слага се "обратния " съединител от AAZ-ката и се монтира скор.кутия оригиналната на AAZ. Колата не става нито по-бърза , нито по-мощна отколкото AAZ. Но пали адски леко

В другия вариант - трансплантация на мотор комплект с карантии от 1Z .Мотор,ГНП, скор.кутия ,дето е оригиналната от 1Z , управлението и- лоста с жилата ,хидравличния съединител, по-голямото казанче на спир.помпа , компа,ел.инсталацията (евентуално и конт.ключ с имото- ако го има),таблото, дебитомера, филт.кутия,педала за газта, цялата карантия клапан Н75 , разни други еднопосочни клапанчета вакуумни,маркучлета и т.н. . Абе всичко

-
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ABD 1994
Просто си сложи един интеркулер. И хоп става TDI. 

- AsCoLeXuS
- Автомобил:
- Двигател:
май не си разбрал, че повече не искам и да чувам за мотор AAZ а кулер и пътища имам от TDI от 1 година.Dushan написа:Просто си сложи един интеркулер. И хоп става TDI.
- blade84
- Автомобил: Vento
- Двигател: AAZ
AsCoLeXuS написа:май не си разбрал, че повече не искам и да чувам за мотор AAZ а кулер и пътища имам от TDI от 1 година.Dushan написа:Просто си сложи един интеркулер. И хоп става TDI.
Прав си това е издънка на немското автомобилостроене

- AsCoLeXuS
- Автомобил:
- Двигател:
blade84 написа:AsCoLeXuS написа:май не си разбрал, че повече не искам и да чувам за мотор AAZ а кулер и пътища имам от TDI от 1 година.Dushan написа:Просто си сложи един интеркулер. И хоп става TDI.
Прав си това е издънка на немското автомобилостроене
определено ! Ще направя така както предложи колегата samo_pechka гол мотор с глава и дюзи от TDI 90 кс. пък дебита на гориво ще осигуря малко повече от помпата все пак да не забравяме че е механична

- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Чакай малко ,че май се умотах ... ти правиш цялата процедура заради щпонката ли ? Е то 1Z 90 коня пак е със същата щпомнка ... вече AHU 90 коня и AFN 110 коня с по различно колело на ангренажа .... 

Върни се в “Дизелови агрегати”