Как работи геометрията на дизела?
- blade84
- Автомобил: Vento
- Двигател: AAZ
Как работи геометрията на дизела?
Все си мислех че зная как работи променливата геометрия, но вчера прочетох нещо което ме обърка малко. Според мен на ниските обороти лопатките са под наклон с цел да се завихря въздуха и да създава по голямо налягане и така с качването на оборотите постепенно се изправят и на високите обороти са почти прави. Това което виждаме на Ваг Ком като проценти са колко процента са "затворени" лопатките. Демек на малките обороти процента е голям и така постепенно намалява.
Re: Как работи геометрията на дизела?
Toчно обратното е. На ниски обороти са ти почти затворени лопатките малък процент, готова е да прави налягане. На високи обороти са почти отворени, разтоварена турбина голям процент. И това е когато педала на газта е до долу на високите обороти. % тите показват колко е задействан н75 или с колко той е разтоварил турбината, отворил лопатките 

Re: Как работи геометрията на дизела?
Тоя клапан н75 като го тествах с надуване с уста и установих че е отворен когато колата е в покой- тоест е проходим от тръбичката за вакуум помпата към актуатора. Към разтоварващия е затворен.
Като работи колата и лоста на актуатора се придърпва нагоре. На 4200 об. лоста пада на долу и разтоварва геометрията.
Когато се подава газ на 3 извод за разтоварване излиза вакуум и на ниски изчезва. Не съм пробвал само на 4200 об дали вакуума на актуатора прекъсва.
Така ли работи н75- нормално ли е в покой да е отворен към актуатора ?
Като работи колата и лоста на актуатора се придърпва нагоре. На 4200 об. лоста пада на долу и разтоварва геометрията.
Когато се подава газ на 3 извод за разтоварване излиза вакуум и на ниски изчезва. Не съм пробвал само на 4200 об дали вакуума на актуатора прекъсва.
Така ли работи н75- нормално ли е в покой да е отворен към актуатора ?
Върни се в “Дизелови агрегати”