Колеги имам 100% същият шум като в това видео http://www.youtube.com/watch?v=4S6IvpP-Njs.
Колата е Бора AJM - 116кс-2000год.
От какво може да е според вас.Най се осеща като пусна рязко педала на газта на 2-ра предавка на около 1300 оборота.
Водих я на майстори,не се наеха с диагноза !!!

Шум Бора AJM - 116кс-2000год.
- rocky
- Автомобил:
- Двигател:
Re: ШУМ !!!
Все едно ремъка шляпка по капака си... 

- kutin
- Автомобил: VW Bora TDI AJM
- Двигател:
- Контакти:
Re: Шум Бора AJM - 116кс-2000год.
Ами звука се чува откъм пистовият ремък.Всъщност най добре се чува като се поотдалеча от колата.Като се наведа близо не се чува особено.Най - много се чува на 1-ва и 2-ра предавка и предимно когато е пуснат педала на газта 

Ох ... колега в същия филм се хвърлих и аз преди 2 месеца, какво ли не смених ? подобрение има но шума остава. Почнах с ремъци,ролки обтегачи, повдигачи лагери динамо,лагер компресор клима. И остана само за сега ПД-те по-точно първа защото като чета и гледам VagCom на 13 канал тя е извън норми (+0,4/+0,7),но за сега събирам инфо и средства за ПД . дано не стане къснои да изтрака някое бутало ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
И аз имах подобен шум.Като загрееше се чуваше по осезаемо .Оказа се ролката на обтегача мисля,че беше около 30 лв.
-
- Автомобил:
- Двигател:
eeedddeee написа:Ох ... колега в същия филм се хвърлих и аз преди 2 месеца, какво ли не смених ? подобрение има но шума остава. Почнах с ремъци,ролки обтегачи, повдигачи лагери динамо,лагер компресор клима. И остана само за сега ПД-те по-точно първа защото като чета и гледам VagCom на 13 канал тя е извън норми (+0,4/+0,7),но за сега събирам инфо и средства за ПД . дано не стане къснои да изтрака някое бутало ?
ТЕзи показания не са ли в норма?До колкото знам до към + - 1,5 са добре-от там на горе или надолу е за смяна дюзата,но може и да греша
- kutin
- Двигател:
- Контакти:
Възможно ли е да има такова виене от дюза.Дано да не си прав колега
, а да се окаже нещо по ремъците.Впрочем един майстор каза че при тези модели доста често ангренажа издавал подобни шумове,въпреки че е чисто нов, но нещо не ми изглежда сериозно това твърдение.

- valko.80
- Автомобил:
- Двигател:
скоро да си сменял ангренажен ремък или пистов ремък ?
- kutin
- Двигател:
- Контакти:
Колега смених всички ролки,водна помпа,някакъв депфер покрай ангренажа ( цели 100лв за всеки случай смених и него).Звука го имаше и преди да го сменя.Покрай пистовият ремък обаче нищо не съм сменял.Съмнява ме ролката на пистовият ремък,защото на нея пише VW audi се още, но един приятел от опит ме съветва да не бързам да я сменям,защото всяка друга ( освен оригиналната ) директно се чупела без да вие.
- kutin
- Двигател:
- Контакти:
Колеги махнахме външният ( пистов ) ремък, но шума си остава. Някакви идеи. Най-много се усеща на около 1300-1400 оборота когато съм пуснал газта и е отворен прозореца, отвън се чува виенето ( като бълбукане).Всичко останало си е ОК - разход на гориво,маслото не мърда. При достигане на около 1600-2000 оборота шумът изчезва. Имаше го преди обслужването на колата,има го и след обсужването. Какво по дяволите ще е това.
- batteto.1984
- Автомобил:
- Двигател:
Ангренажа е опънат много затва се чува тва виене,охлабете го малко и звука ще изчезне!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз също съм за пренатегнат ангренажен ремък.На голфа ми виеше така но само при загрял мотор.След охлабване на ремъка звука изчезна.
- kgdim
- Автомобил: MK4 Black ...
- Двигател:
Ако шума от мотора е същия като на клипа който си качил двамата колеги над мен са прави това е от пренатегнат ангренаж 

- kutin
- Двигател:
- Контакти:
Звука е 1000% същият, искрено се надявам колеги да сте прави, че какви филми ми се въртят в главата не е истина - дюзи, разпределителни валове, клапани и т.н. Иначе всичко си работи перфектно.Ако някой е по запознат с тези мотори,понеже аз от скоро карам такъв и ако се съмнява в нещо друго, по какви други симптоми може да се прогнозира евентуален проблем. Благодаря на всички за компетентните мнения 

- basata-user
- Автомобил: pasat b5
- Двигател: 1.8T AEB
- Контакти:
колега какво стана отстрани ли проблема че днес като се заслушах в моя мотор 1.9 116 пд AJM при мен това по шляпване се чува на свободен ход на мотора 

Върни се в “Дизелови агрегати”