колеги преди 30 мин запалих колата и след 5-6 мин каране ми се появи някакъв странен звук "ббббзззззз" натискам съединителя давам леко газ пак "бббзззз"
Спрях и видях от къде идва звука можете ли дами кажете дали е от това което съм снимал или звукът лъже от къде идва.
Ако е от там от където си мисля за какво служи и каква е следващата стъпка към премахването има ли опасност ако карам за известно време с проблема до събиране на средства за отстраняването му.
Благодаря предварително

Странен звук при АРЛ
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Странен звук при АРЛ
Здравей колега, аз съм с AJM но и при мен го има този шум но се появява когато изгася колата. И аз мисля като теб че е от там. Днес мисля да го сменя понеже имам резервно и ще пиша дали се е оправило. Нека все пак ако накой от останалите колеги знае нещо по въпроса да сподели. До колкото знам този клапан е с магнити и може да са заминали.
- blagi1972
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател: ALH
Колега,това ми прилича на клапан N75.Моя жужи вече 1година и нямам никакъв проблем,колата не дава никакви грешки за това не съм го сменил.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колегата е прав,Н75 е причината. Размених го с другото и спря. Добре че имам три та можех да ги менкам. Ад ме е обаче че дадох 110 лева в Юни Трейд в Дружба и след 4 месеца магнитчетата вътре започнаха да правят проблеми.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблемите идват като спре да жужи
- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
blagi1972 написа:Колега,това ми прилича на клапан N75.Моя жужи вече 1година и нямам никакъв проблем,колата не дава никакви грешки за това не съм го сменил.
Да,това е клапан N75 който управлява геометрията на турбината.
mladeja написа:Проблемите идват като спре да жужи
Да,колега прав си,но жужът при двигатели от 90кс. при останалите двигатели не жужът.
golfvr66 написа:колеги преди 30 мин запалих колата и след 5-6 мин каране ми се появи някакъв странен звук "ббббзззззз" натискам съединителя давам леко газ пак "бббзззз"
Спрях и видях от къде идва звука можете ли дами кажете дали е от това което съм снимал или звукът лъже от къде идва.
Ако е от там от където си мисля за какво служи и каква е следващата стъпка към премахването има ли опасност ако карам за известно време с проблема до събиране на средства за отстраняването му.
Благодаря предварително
Не е желателно дълго време да караш с този клапан.Има вероятност от зацапване на геометрията на турбината.
Върни се в “Дизелови агрегати”