последно време много ми пуши пасата, направо съм като икарус. днес го закачиш на ваг кома да видя за евентуални проблеми, но няма да се размина без ваша помощ

това което ме притеснява са стойностите на Exhaust Gas - Recirculat. (spec.). това 1388.8 на празен ход доколко е нормално. според ross-tech са му зададени граници 200-450, както и за Exhaust Gas - Recirculat. (actual).
Стойностите на дюзите горе долу са в норма с малки изключения.
интересното е че започва да пуши след като започне да загрява. след около 40-50 градуса на маслото. като спра на място от пушека минава и под колата и го вкарва в купето - доста неприятно е.
като подавам газ гледах че стойностите като че ли стават една идея по-нормални. забравил съм да запиша оборотите на двигателя, но по стойностите на дюзите може да се ориентирате, когато за дюзите са 0 - съм подавал газ. когато стойностите са <> 0, е на празен ход.
Двигателя е BMR 2.0 tdi 170 ks. допълнително е чипнат.
пушека не е чисто бял - по-скоро прозрачно сиво син. антифриза не ми изчезва. за масло не съм 100% сигурен, че предния път доливах около литър за 15 000 км.
Другото което ми е странно - пуши на място , т.е. турбото не би трябвало да има връзка (евентуално да гори масло през турбото), затова се насочих да логвам всичко което има връзка с количеството въздух към двигателя.
Грешки нямам записани. освен това колата си върви прилично, няма забивания и т.н.
Много се надявам да локализираме проблема, дори и да стигна до сервиз накрая да имам представа за какво ще става дума.