Бора 116 к.с. странно пушене
Бора 116 к.с. странно пушене
Мотора е 116коня появява се странно пушене на бяло.Карам с 5W40. 3500км съм минал няма да го гори няма нищо.Мощност си има колата върви на бургия.Мисля да го прабвам с 10W40.Някой някви идей да даде ще съм благодарен
- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Бора 116 к.с. странно пушене
По добре сложи 15х40 и ще спре да пуши.Обзалагам се.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Егати съветите. От 5в40 да мине на 15в40... Направо М16Д да опита и ще спре да пуши изобщо 
п.п. май не схванах иронията на колегата над мен

п.п. май не схванах иронията на колегата над мен

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

- stefan4o
- Контакти:
Ще ти дам един сериозен съвет - за да разбереш защо пуши така на първо време дай повече подробности. Като например кога пуши? Като я запалиш, като я настъпиш или постоянно? Като е топла или студена и т.н.
После предполагам колегите, които са наясно с дизеловите логове биха могли да ти помогнат и да те насочат към проблема. Според мен много е малко вероятно да е от маслото това пушене. При изгоряло масло пуши синкаво и мирише доста специфично, няма как да се обърка, че е масло. При бяло пропушване може и антифриз да изгаря в цилиндъра. Как ти е охладителната течност? Изчезва ли или си седи на нормалното ниво?
За да изискваш от някого сериозен отговор, трябва да дадеш и съответната информация, колкото може по-подробна и украсена, за да не се налага да се хвърля боб и да се гадае.
После предполагам колегите, които са наясно с дизеловите логове биха могли да ти помогнат и да те насочат към проблема. Според мен много е малко вероятно да е от маслото това пушене. При изгоряло масло пуши синкаво и мирише доста специфично, няма как да се обърка, че е масло. При бяло пропушване може и антифриз да изгаря в цилиндъра. Как ти е охладителната течност? Изчезва ли или си седи на нормалното ниво?
За да изискваш от някого сериозен отговор, трябва да дадеш и съответната информация, колкото може по-подробна и украсена, за да не се налага да се хвърля боб и да се гадае.
значи нищо не губи и за това незнам от къде да тръгна.Студена топла все си пропушва намирисва на масълце но пък за тия км тря да го е бутнала малко.Пали без проблем.Турбото си надува.А бе никакви симптоми но това пропушване си ме притеснява.
- stefan4o
- Контакти:
Щом не харчи масло, има нормален разход и вървеж, антифризът си стои на нивото и е бистър аз лично бих я карал без да се притеснявам изобщо. Ако колата започне да гори масло си проличава доста бързо на щеката, понеже ми се е случвало и знам 

- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
за диагностика си. Нещо не работи по клапаните ама трябва да се види от човек дето и разбира
напиши откъде си защото няма смисъл да те пращаме на 500 км ...
- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
Sa6eV написа:значи нищо не губи и за това незнам от къде да тръгна.Студена топла все си пропушва намирисва на масълце но пък за тия км тря да го е бутнала малко.Пали без проблем.Турбото си надува.А бе никакви симптоми но това пропушване си ме притеснява.
Направи диагностика на турбината на хлабините и,щом намирисва на масло.
alexx написа:за диагностика си. Нещо не работи по клапаните ама трябва да се види от човек дето и разбира

правиха ми диагностика на турбото,на дюзите и казаха че е наред всичко.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
-
- Автомобил:
- Двигател:
Моят съвет е да покараш още с това масло.Минал си едва 3500 км.Ако на 10000 ти е под мин.тогава търси проблема.
-
- Автомобил: GOLF 4 ATD 1.9 TDI PD
- Двигател: 2001 .
Здравейте всички,моята също пуши бял дим и на топъл и на студен двигател но пушека мирише на сажди,трябва ли да означава това че катализатора е свален или ако го има е за сваляне. 

Върни се в “Дизелови агрегати”